Apple ’ın yeni işletim sistemi yayınlanmış olmasına karşın, beklenmedik şekilde hatalar meydana gelmeye başladı. Once mail hatasının gundeme geldiği konusunda bazı acıklamalar yapılmıştı. Mail servisinde yaşanan sorunun etkisi gecmeden, iOS 13 işletim sisteminin oyunlarda ciddi bir sorun cıkardığı konusunda bilgiler paylaşıldı.

Ardı ardına hata mesajları konusunda paylaşımlar artmaya başladı. Son olarak ise batarya sorunu gundeme geldi. iOS 13 batarya sorunu, oldukca can sıkıcı bir hal alabilecek gibi duruyor.

Kullanıcılardan gelen mesajlar bir yana, yapılan testler de iOS 13 işletim sistemi yuklu olan iPhone akıllı telefonlarında pil tuketiminin arttığını ortaya koyuyor. Yeni akıllı telefon modelleri değil ancak eksi modeller iOS 13 batarya sorunundan ciddi bir şekilde etkilenmiş gibi duruyor.

iOS 13 Batarya Sıkıntısı​Yeni işletim sisteminin yuklu olduğu eski modellerde, batarya cok daha kısa bir sure icerisinde tukeniyor. Bu noktada en cok sıkıntı yaşanan akıllı telefon modelinin iPhone 6s olduğunu belirtelim. Zaten guncelleme alan en eski akıllı telefon modeli de iPhone 6s akıllı telefonu.

Aynı şekilde sorunun iPhone 6s Plus modelinde ve iPhone 7 serisinde de yer aldığını belirtelim. Ayrıca iPhone 8 sersinde de aynı sorunu yaşadığını iddia eden kullanıcılar var. Pil sorununun iPhone X modelinde ya da sonrası akıllı telefonlarında bulunmadığı yonunde bilgi veriliyor.

Yine de cihazların performans testlerini beklemek gerekecek. Yeni iPhone modellerinde de aynı sıkıntılar yaşanabilir. Ozellikle telefonların iOS 12.4.1 surumuyle karşılaştırıldığı zaman, ciddi bir şarj farkının ortaya cıktığı goruluyor. Aslında tanıtım sırasında iOS 13 işletim sisteminin cok daha verimli bir seri olacağı, telefonları eski yeni olarak ayırmadan guc tasarrufu sunacağı belirtilmişti.

Buna bir de karanlık mod etkisinin ekleneceği konusunda bilgiler vardı. Yani işin acığı guncellemenin hemen sonrasında pil suresinin uzaması gerekiyordu. Fakat gorunen o ki iOS 13 pil sorunu uzun bir sure konuşulacak. Şimdilik yeni surumun guncellemelerini beklemek gerekiyor. Guncellemeden sonra pil durumunun nasıl olacağı ise başlı başına bir soru işareti oluşturuyor.