Apple ’ın yeni işletim sistemleri icin guncellemeler devam ediyor. Surekli olarak yeni beta surumlerinin yayınlandığını goruyoruz. İlk olarak iOS işletim sistemi icin calışmaların devam ettiğini goruyoruz. Bu noktada yeni bir beta surumu daha yayınlandı. iOS 13 beta 5 surumunun yayınlanmasının ardından surum numaraları da bir kez daha değişmiş oldu.

Yeni beta surumunun yayınlanmasının ardından gelen değişikliklere ve yeni beta surumunun artılarına bakalım. Hemen detaylara gecelim.

iOS 13 beta 5 Yenilikleri​Yeni beta surumunun yayınlanmasının ardından cok onemli olmasa da değişikliklerin ortaya cıktığını belirtelim. İlk olarak yeni beta surumunun değişikliklerinden soz etmek gerekiyor. Sadece duzenlemeler ve performans iyileştirmeleri soz konusu değil. Gelen yenilikler şoyle;

Duvar kağıtlarında değişiklikler yapıldı. Yeni duvar kağıtları sunulmaya başladı. 34 farklı ses ayarının geldiği acıklandı. Ekranda album kapağını kapatma ozelliği kullanıma girdi. Siri sesleri algılama ozelliği icin yeni guncelleme yapıldı. Karanlık mod icin kalite duzenlemeleri yapıldı. Telefonun ust kısmında bulunan operator simgesinin buyutulduğu acıklandı. iOS 13 beta 5 surumuyle beraber gelen yeniliklerin dışında, genel olarak performans değerlendirmelerine yonelik guncellemeler yapıldığını da acıklayalım. Bir yandan daha hızlı bir yandan daha kararlı bir işletim sistemi surumu yayınlanmış durumda. Tabii ki bu surumde de tum sorunların giderilmediğini belirtmek gerekiyor.

Henuz yeni işletim sisteminin beta surecinin bitmediğini ve Eylul ayına kadar da devam edeceğini soylemek gerekiyor. Yeni beta surumlerinin yayınlanmasının ardından, değişiklikleri paylaşmaya devam edeceğiz. Yeni guncellemeler sonrasında daha farklı duzenlemeleri yapılması da bekleniyor.