iOS 13, genel kullanım kısmında oldukca kullanışlı bir işletim sistemi olacak gibi duruyor. Oyle ki yeni seri işletim sisteminin ilk beta surumlerinde ortaya cıkan ozellikler, kullanıcı dostu bir işletim sisteminin geleceğinin gostergesi.

Tabii ki beta testleri devam ederken iOS 13 işletim sisteminin yenilikleri de ortaya cıkmaya devam ediyor. Son olarak iOS 13 icin PS4 kontrolcu cihazı desteği one cıktı. Yeni işletim sistemi surumuyle beraber Apple ’ın bu konuda da onemli adımlar attığını goruyoruz.

iOS 13 Sonrasında iPhone Modellerine DualShock 4 Desteği Geldi​Apple ’ın oyun konsolları konusunda geniş bir desteği var. Son olarak Sony tarafından sunulan Remote Play sisteminin Apple ’ın cihazlarına getirildiğini gormuştuk. Remote Play ozelliği sayesinde iPhone akıllı telefonlarını mini bir oyun konsoluna cevirebiliyorsunuz.

PS4 oyun konsollarınızda yer alan oyunlarınızı WİFİ uzerinden iPhone uzerinden de oynamak mumkun oluyor. İşte iOS 13 ’un artısı tam olarak bu kısımda karşımıza cıkıyor. Apple ’ın bu kez iPhone akıllı telefonlarında DualShock 4 desteğini geliştirdiğini goruyoruz. Artık oyunları tum ozellikleriyle beraber DualShock 4 uzerinden kolayca kontrol etmek mumkun.

Bunun icin tek kısıtlama ise bağlantı kısıtlamaları olarak karşımıza cıkıyor. Oyle ki konsollarda yer alana hemen her oyunun Remote Play sistemini desteklemediğini biliyoruz. Bunun dışında iPhone ile PS4 aynı WİFİ ağına bağlı değilse de oyunları oynamak mumkun olmuyor.

Bunların dışında oyuncuların oldukca hoşuna gidecek bir sistemin sunulduğunu ve muhtemelen iOS 13 guncellemeleriyle bu alanda daha da onemli geliştirmelerin geleceğini soyleyebiliriz.