iOS 12 işletim sisteminin guncellemeleri devam ediyor. 25 Mart etkinliğinden hemen sonra yayınlanan iOS 12.2 buyuk guncellemesinin sonrasında yayınlanan iOS 12.3 beta surumuyle beraber guncellemelerin bir sure daha devam edeceği de ortaya cıktı. Ardı ardına gelen guncellemeler sonrasında yeni bir tartışma da ortaya cıktı.

Bazı kullanıcılar guncellemelerden sonra iOS 12 işletim sisteminin aşırı derecede pil tuketimine neden olduğu yonunde eleştiriler yapmaya başlamıştı. Gelen tum bu eleştiriler ve yorumlardan sonra ise iAppleBytes bir pil testi yapmaya karar verdi. iOS 12 pil testinin sonucları ise oldukca ilginc.

iOS 12 Pil Testi Sonuclarında Dikkat Ceken Sonuclar​Apple ’ın yeni işletim sisteminde performansı arttırdığı kesin ancak teste gore aynı durum pil dayanma suresi icin gecerli değil. Testlere baktığımız zaman iPhone 6s modelinde iOS 12 işletim sisteminin son surumu olan iOS 12.3 beta surumu, pek başarılı bir pil suresi sunmuyor.

Bu surumu kullanan akıllı telefon eski işletim sistemlerine gore cok daha kısa surede kapanıyor. iOS 12.3 beta surumunu ise iOS 12.2 surumu takip ediyor. Bunun hemen sonrasında iOS 11.4.1 surumunun one cıktığını goruyoruz.

Pil suresi en fazla dayanan işletim sistemi ise iOS 10.3.3 işletim sistemi. İki nesil oncesinin işletim sisteminde, pil dayanma suresinin daha iyi olması kafa karıştırıcı.

Burada bazı etkenlerin olduğunu da soylemek gerekiyor. Bir kere testlerin iPhone 6s akıllı telefonlarında yapılmış olması dikkat cekici. Daha yeni iPhone modellerinde sonuclar biraz daha farklı olabilir. Bir diğer dikkat edilecek kısım ise iOS 12.3 surumunun henuz beta aşamasında olması. İşletim sistemi guncellemesinin beta serisinin tamamlanması durumunda, pil dayanma surelerinde onemli değişiklikler olabilir.

Kısacası bunun icin final surumunu beklemek gerekiyor. Ama tabii ki iOS 12.2 işletim sistemi surumunun final surum olarak yayınlandığını ekleyelim. Yani bu seride değişiklik soz konusu olmayacak. Belki iPhone modeline gore bir değişiklik olabilir. Sozu daha fazla uzatmadan sizi testlerle baş başa bırakalım.