Akıllı telefon dunyasının amiral gemisi markalarından biri olan Apple, kısa sure sonra yeni yazılımlarını tanıtacak. Markanın yeni yazılımları kısmında en cok dikkat ceken ise iOS 13 işletim sistemi olacak. iOS 13 işletim sistemi icin ortaya cıkan bilgiler ise guncelleme alacak olan modellerin detaylarını ortaya cıkarmış oldu.
Gelen bilgilere gore iOS 12 işletim sisteminde guncelleme desteği alan akıllı telefonların iOS 13 işletim sisteminde değiştiğini gormek mumkun olacak. Yeni işletim sistemi guncellemesini almayacak olan akıllı telefonlardan soz edelim.
iOS 13 Guncellemesi Almayacak Modeller Hangileri?Gecen seneden farklı olarak iOS 13 işletim sisteminin eski akıllı telefonlara gelmediğini goreceğiz. iPhone 5 modelleri, iPhone SE, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus akıllı telefonları guncelleme alamayacak. iPhone tarafında guncelleme alacak olan son modeller iPhone 6s ve iPhone 6s Plus akıllı telefonları olacak.
Guncelleme alacak olan en eski akıllı telefonların iPhone 6s modelleri olduğu gormek mumkun olacak. iPhone 7 ve daha yeni modeller de direk olarak guncellemeyi alacak.
Bu guncellemeyle beraber iPhone 5 modelleri ve uygun fiyatlı iPhone SE modeli de yazılım desteğinde son bulmuş olacak. Yeni modeller icin yayınlanacak olan guncellemenin hız konusunda ne kadar fark yaratacağını da zaman gosterecek.
iPhone kanadında guncelleme konusunda atılacak adımlar bunlar olacak. Bunun dışında iPad modelleri icin de benzer bir durumun gecerli olacağını belirtelim. Tıpkı iPhone modellerinde olduğu gibi bazı iPad modelleri icin de guncelleme desteğinin kesildiğini gormek mumkun olacak.
Buna gore iPad mini 2, iPad Mini 3 ve iPad Mini 4 modelleri icin iOS 13 guncellemesi gelmeyecek. Aynı şekilde iPad Air ve iPad Air 2 modelleri icin de yine guncelleme gelmediğini goreceğiz. Bu tablet serileri icin de bir donem sona ermiş olacak.
Apple ’ın atacağı adımları ne kadar doğru bulunduğu tartışılır ancak bu guncellemeler konusunda da resmi bir acıklama yapılmadığını ekleyelim. Henuz hangi modellerin guncelleme alacağı kesin acıklanmış değil.
iOS 13 Guncellemesi Almayacak Modeller
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 13 Guncellemesi Almayacak Modeller
-
10-09-2022, 21:51:27