Gectiğimiz hafta ilk beta serisinin yayınlandığını gorduğumuz iOS 12.1.2 işletim sistemi icin beklenmedik bir adım atıldı. Apple surpriz bir kararla beraber iOS 12.1.2 final surumunu yayınladığını acıkladı. Sadece bir hafta gibi bir sure icerisinde yayınlanan final surumle beraber onemli değişikliklerde kullanıma girmiş oldu.

Aslında yeni bir ozellikten cok daha stabil bir işletim sistemi sunulduğunu ve sorunların giderildiğini soylemek daha doğru olacaktır. Bu surumle beraber ulkemiz iPhone modelleri icin de ozel bir duzenleme yapılmış durumda.

iOS 12.1.2 Yenilikleri Neler?​iOS 12.1.2 surumuyle beraber yaşanan hatalar en aza indiriliyor. Yeni guncellemenin odaklanmış olduğu ilk nokta eSIM bağlantı sorunu. Yeni iPhone modelleri olan iPhone XS Max, iPhone XS ve iPhone XR akıllı telefonlarında yaşanan eSIM sorunlarının onune gecen yeni işletim sistemi surumu, dediğimi gibi ulkemiz icin de ozel bir duzenleme iceriyor.

Bu surumle beraber ulkemizde satılan iPhone XS Max, iPhone Xs ve iPhone XR modellerindeki Wİ-Fİ sorununun onune geciliyor. Yeni guncelleme sonrasında WİFİ bağlantı sorunlarıyla ilgili olarak duzenlemeler yapılmış ve sorun tamamen giderilmiş.

İlk beta surumunun hemen ardından yayınlanan yeni surumde başka bir yenilik ise yok gibi gozukuyor. Genel performans iyileştirmeleri ve hata iyileştirmelerini saymayacak olursak, genel hatlarıyla değişikliklerin bu şekilde olduğunu soyleyebiliriz.