iOS 12 işletim sisteminin yeni ozellikleri bir hayli dikkat cekici. Bu seride cok onemli bir değişiklik olmadığı yonunde genel yorum oluşmuş ve iOS 12 işletim sisteminin kararlılık uzerine kurulmuş bir işletim sistemi olduğu uzerinde durulmuştu. Fakat bu durum yeni ozelliklerin kullanılmaya başlamasıyla değişti. Yeni ozelliklerden birisi olan ekran suresi ozelliği de bu konuda dikkat ceken uygulamalardan bir tanesi.
Daha once bu ozelliği nasıl kullanılacağı konusunda bilgilere yer vermiştik. Ekran suresi ozelliğini nasıl kullanacağınızı ve ne gibi ayrıcalıkları olduğunu gormek icin aşağı eklediğimiz bağlantıya gidebilirsiniz. Bu yazımızda ise iOS 12 ekran suresi ozelliği ile App Store ve iTunes uzerinden satın alımların nasıl engellenebileceğinden soz edeceğiz.
Bakınız: Ekran Suresi Ozelliği Nasıl Kullanılır?
Ekran Suresi ile App Store ve iTunes Store Satın Alımlarını EngellemeYapacağınız işlemler yine ekran sureci menusu icerisinde olacak. Bu nedenle ilk olarak soz konusu ozelliği acmanız gerekiyor. Satın alımları engelleme icin yapmanız gerekenlerden soz edelim.
İlk işlem ekran suresi ozelliğini acmak olacak. Bunun icin “Ayarlar” menusune giriyoruz. Ardından “Ekran Suresi” bolumune gecmeniz gerekiyor. Burada ozellik kapalıysa “Ekran suresini ac” ifadesini goreceksiniz. Bu sekmeye basmanız gerekiyor. Şimdi sizden bir secim istenecek. Kendi cihazınız icin ayarlama yapıyorsanız, “Bu Benim iPhone ’um” sekmesini secmeniz gerekiyor. Eğer cocuğunuzun cihazı icin ayarlamalar yapıyorsanız, bu durumda da “Bu cocuğumun iPhone ’u” sekmesini seciyoruz. Ek: Ayarlarınız icin guvenlik oluşturmak veya sistemin aşılmasını sağlamak icin parola koymayı tercih edebilirsiniz. Ekran suresi parolası kullan kısmına dokunarak kendi oluşturduğunuz parolanızı girmeniz gerekiyor. Bu kısımda cocuğunuz icin cihaz secimi yaptıysanız, Ebeveyn Parolası sekmesinden bir parola secmeniz gerekiyor.
Ozelliğin ne şekilde acılacağı konusunda bilgi verdik. Dilerseniz satın alımların nasıl engelleneceği konusunda bilgi verelim.
Bunun icin ekran suresi ozelliğinin icerisinde “İcerik ve Gizlilik sınırlamaları” kısmına girin. Parolanızı girin ve duzenleme ekranına gecin. App Store Satın alımlarını secip, uygulama ici satın alımları menusu altında yer alan “izin verme” sekmesini kullanın. Bu şekilde satın alımlarda uyarı mesajı gosterilecek.
iOS Ekran Suresi Ozelliği
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS Ekran Suresi Ozelliği
-
10-09-2022, 21:48:51