Otomatik guncellemeler bazen can sıkıcı olabilir. Gece boyunca cihaz yaptığı guncellemeler yuzunden şarj sorunu yaşayabilir. Kullanmadığınız uygulamaların surekli guncellenmesi de iPhone ’unuzda depolama sorunları yaşamanıza neden olabilir. Bu gibi sorunlar yaşamamak icin iPhone ’unuzda otomatik guncellemeleri kapatmanız gerekebilir.
iOS 12 ’den once otomatik guncelleme ozelliği aktif olarak gelmiyordu. iOS 12 ile birlikte artık uygulamaları ve iOS ’u manuel guncellemenize gerek kalmıyor. Aslında depolama sorunu yaşamayanlar icin cok iyi bir ozellik bu. Cunku internet sıkıntısı yaşadığınız bir zamanda, bir uygulamayı kullanabilmek icin once guncellemek gerekiyordu. Bu da zaman ve internet kotası kaybı anlamına geliyordu.
Depolama sorunu yaşayanlar, jailbreak yapanlar iOS 12 ’nin otomatik guncelleme ozelliğini kapatırlarsa iyi olacaktır. Cunku iOS 12 ’nin kendini guncellemesi demek jailbreak ’in de bozulması demektir.
Apple otomaik indirmeler hakkında şunu demiş: İndirildikten sonra yazılım guncellemelerini bir gecede otomatik olarak yukleyin. Guncellemeler yuklenmeden once bir bildirim alacaksınız. İphone ’unuz guncellemeyi tamamlamak icin şarj edilmeli ve Wi-Fi ’ye bağlanmalıdır.
iOS 12 ’nin otomatik guncelleme ozelliği nasıl kapatılır?Adım 1: Her şeyden once, yerli Ayarlar uygulamasında yolculuğumuza başlayacağız. Ayarlar uygulamasını basit bir dokunuşla başlatın.
2. adım: Genel seceneğini bulun, secin ve sonra mevcut seceneklerden yazılım guncellemesini secin.
Adım 3: Muhtemelen acık olarak ayarlanmış Otomatik Guncelleştirmeler başlıklı bir secenek goreceksiniz. Buna dokunun.
İşlem Tamam.
Artık kontrol sizin elinizde. Bu ayarı acmadan iOS otomatik guncelleme yapamayacaktır. Guncelleme yapmak icin kendiniz Ayarlar > Genel > Yazılım guncelleme kısmından guncelleme yapabileceksiniz.
iOS 12’de Otomatik Yazılım Guncellemeleri
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 12’de Otomatik Yazılım Guncellemeleri
-
10-09-2022, 21:48:24