iOS 12 işletim sistemiyle beraber ozellikle iPhone akıllı telefonların cok daha kararlı bir yapıya burunduğunu goreceğiz. Sadece yeni akıllı telefon modelleri icin değil, bunun yanında iPhone 5s modellerinden itibaren tum iPhone serileri icin cok daha kararlı bir işletim sistemi surumu gormuş olacağız.
Yeni guncellemenin sunacağı yapıya ilişkin ise surekli yeni detaylar otaya cıkmaya devam ediyor. Son olarak iOS 12 işletim sistemiyle beraber portre modunda onemli değişikliklerin yapılacağı ortaya cıktı. Yeni işletim sisteminin, Apple ’ın en cok beğenilen kamera ozelliği olan porte modunu cok daha başarılı bir hale getireceği ortaya cıktı.
iOS 12 Portre Modunu Nasıl Değiştirecek?Yeni guncelleme sonrasında Portre modunda değişiklikler olacağını, populer kamera uygulaması olan Halide ’nin geliştiricileri ortaya cıkardı. Geliştiriciler tarafından paylaşılan bilgilere gore telefonun portre modunda netliği arttırmaya yonelik bir duzenleme soz konusu olacak. Yani bir yandan cok daha net portre cekimleri yapılması sağlanacak, bir yandan da genel kaliteyi arttırmak adına kamera odakları daha sağlıklı bir şekilde kullanılacak.
Bu ayrımı sozle anlatmak biraz zor olduğu icin iOS 12 Portre modunu gostermek adına ozel bir gorselde yayınlanmış durumda. Zaten değişikliklerin olacağını ortaya koyan gorsellerde bu gorseller. iOS 11 işletim sisteminin kullanıldığı Portre modunda daha soluk ve netliği daha az bir cekim yapıldığı goruluyor. iOS 12 kullanan telefonla cekildiği belirtilen Portre modunda ise cok daha keskin hatların dikkat cektiğini ve netliğin cok daha başarılı olduğunu goruyoruz.
Ayrıca bu gorselde renklerin de daha baskın olacağı yonunde işaretler bulunuyor. Hem iOS 11 hem de iOS 12 işletim sisteminde yapılan karşılaştırmanın en iyi sonucları icin iOS 12 işletim sisteminin yayınlanmasını beklememiz gerekecek. Final surumunun yayınlanmasının ardından bu konuda cok daha fazla bilgi elde edebileceğiz.
iOS 12 Portre Modu Guncellenmesi
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 12 Portre Modu Guncellenmesi
-
10-09-2022, 21:48:07