iOS 12 herkese acık beta surumlerle beraber test edilmeye başladığı andan bu yana surekli olarak yeni ozellikler ortaya cıkıyor. iOS 12 işletim sisteminin son beta surumunden sonra ortaya cıkan yeni bir değişiklik ise mesajlar sisteminde karşımıza cıktı. Mesajlar sisteminde yapılan değişiklikle beraber artık fotoğraf gonderimi işlemi değişik adımlarla gercekleştirilecek.
Hemen belirtelim değişiklik kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmışa benzemiyor. Daha cok Apple ’ın App Store uygulamalarını gostermek adına yapmış olduğu bir değişiklikten soz ediliyor. Fotoğraf gonderimindeki değişiklikten soz edelim.
iOS 12 Sonrası Fotoğraf GonderimiEski sistemden soz ederek değişikliğe bakalım. Eski işletim sistemi yani iOS 11 işletim sisteminde, mesajlar uygulamasından fotoğraf gondermek istediğiniz zaman, mesaj barının koşesinde yer alan kamera butonuna basmanız yeterli oluyordu.
Bu şekilde bir işlemle direk olarak fotoğraf rulosu bolumunu acabiliyordunuz ve film rulosu kısmına da yine bu bolumden ulaşılıyordu. Eski fotoğraflarınızı gondermek icin yapmanız gereken tek işlem buydu. Bu kısımda eski fotoğraflarınızı gonderebiliyordunuz.
iOS 12 işletim sisteminde yapılan değişiklik sonrasında ise bu sistem tamamen değiştirildi. Yine sol kısımda yer alan kamera simgesi uzerinden fotoğraf paylaşım alanına ulaşabiliyorsunuz. Yeni cekilen fotoğraflar icin durum aynı.
Fakat eski fotoğrafları paylaşmak istediğiniz de artık direk olarak film rulosu bolumu acılmıyor. Bunun yerine oncelikle App Store bolumune girmeniz gerekiyor. App Store bolumune girdikten sonra ise yeni fotoğraflar kısmına girmeniz yeterli. Bu kısımda eski cektiğini fotoğrafları secip paylaşabiliyorsunuz.
iOS 12 Fotoğraf Gonderimi
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 12 Fotoğraf Gonderimi
-
10-09-2022, 21:47:51