Apple ’ın iOS 12 işletim sistemi uzerinde calışmaları devam ediyor. WWDC 2018 etkinliğinde tanıtılmasının hemen sonrasında ilk beta surumuyle geliştiricilerin testine sunulan yeni işletim sistemi şu an icin Apple ’ın gundeminde olan işletim sistemi olarak biliniyor. Fakat iOS 12 bir yana, diğer yandan da Apple ’ın iOS 11 serisi icin geliştirmelere devam ettiğini goruyoruz. Markanın bu konuda yayınladığı son buyuk guncelleme iOS 11.4 guncellemesi olmuştu. Bu guncelleme surumu icerisinde sorunlar olması nedeniyle ise Apple cok kısa bir sure icerisinde iOS 11.4.1 surumunu duyurmuştu. Şimdi ise kullanıcıların merak ettiği iOS 11.4.1 surumunun ne zaman yayınlanacağı.

iOS 11.4.1 Beklenenden Erken Gelebilir​iOS 11.4.1 işletim sistemi icin yayınlanan betalar bir hayli onemli konuma geldi. Oyle ki iOS 11.4 surumunde ciddi bir batarya sorunu olduğu iddia ediliyor. Ciddi bir batarya sorununun bulunduğu ve bu nedenle kullanıcıların pil tuketiminde sorunlar yaşadığı yonunde iddiaların ortaya cıkması, iOS 11.4.1 işletim sistemini biraz daha onemli hale getirdi.

Markanın da bu konuda calışmalarının hızlandırıldığından soz ediliyor. Son olarak iOS 11.4.1 beta 2 surumunun yayınlandığını gormuştuk. Beta 2 surumunde yapılan duzenlemelerin pil sorununun onune gecme konusunda ise yeterli olmadığını belirtelim. Bu nedenle final surumu icin gun sayar olduk.

Final surumunun ne zaman yayınlanacağı konusunda ise kesin bilgiler olmamakla beraber 1-2 haftalık bir sureden soz edildiğini ekleyelim. Muhtemelen 1 ya da 2 beta surumunden sonra iOS 11.4.1 guncellemesinin final surumu yayınlanacak. Final surumunun yayınlanmasının ardından iddialara yansıyan pil sorununun cozulup cozulmeyeceğini de goreceğiz. Tabii ki iOS 12 işletim sistemi cok daha kararlı bir işletim sistemi olacak ancak iOS 11.4.1 surumu de en azından pil yonunden daha başarılı bir işletim sistemi olabilir.