Genelde optimizasyon uzerinde yapılan calışmalarla gundeme gelen iOS 12 işletim sistemi icin final surumu hazırlıkları başladı. WWDC 2018 etkinliğinden sonra yayınlanan ilk beta surumuyle beraber iOS 12 işletim sisteminin resmi olarak yayın hayatı da başlamıştı. Aradan gecen 2 haftanın ardından şimdi ise iOS 12 Beta 2 surumu yayın hayatına başladı. iOS 12 Beta 2 surumunun yayınlanmasıyla beraber ortaya cıkan bazı değişiklikler var. Yeni işletim sisteminin ikinci beta surumu olması zaten değişikliklerin beklendiği bir surum olarak bu seriyi karşımıza cıkarmıştı. Şimdi değişikliklerden soz edelim.

iOS 12 Beta 2 Neler Sunuyor?​Yeni beta surumuyle beraber bazı simge değişimleri ve animasyon değişiklikleri karşımıza cıkıyor. Bu noktada ilk değişikliği ekran suresi ve sesli notlar uygulamasının acılış ekranlarının değiştirildiğini de ekleyelim. Acılış ekranları icin daha stabil bir duzene gecilmiş.

Bunun yanında durum cubuğunda karşımıza cıkan konum hizmetlerinde de değişiklikler yapılıyor. Durum cubuğunda yer alan konum simgesinin daha kucuk ve daha şık bir goruntuye kavuştuğunu goruyoruz. Konum simgesi değiştirilen bir diğer uygulama ise Fotoğraflar uygulaması oldu. Ayrıca bu uygulamanın yazı tiplerinin değiştirildiğini de ekleyelim. Daha buyuk bir yazı tipine gecildi.

Diğer bir değişiklik ise pil kullanım grafiklerinde karşımıza cıkıyor. Pil kullanım grafiklerinin gosterimi hem biraz daha detaylandırılıyor hem de grafik yapısı biraz daha iyileştiriliyor. iOS 12 Beta 2 surumu sonrasında ortaya cıkan yenilikleri şimdilik boyle sınıflandırabiliriz. Bunun dışında genel iyileştirmelerin yapıldığını ve iOS 12 Beta 1 icerisinde yer alan hatalarında duzeltildiğini de ekleyelim. Yeni surumun icerisinde daha farklı yenilikler de ortaya cıktıkca sitemizden yer vermeye devam edeceğiz.