iPhone akıllı telefonlarının en onemli artısı guvenlik olarak gosteriliyor. Apple ’ın yaptığı acıklamalar ve reklamlarda da iPhone akıllı telefonlarının guvenliğine hatta iOS işletim sisteminin ne kadar guvenliği olduğuna vurgu yapıldığını goruyoruz. iOS 10 işletim sistemiyle beraber Jailbreak surumlerinin son bulması ve iOS 10 işletim sisteminden sonra guvenlik konusunda cok daha onemli adımlar atılması Apple ’ın bu konuda başarıyı yakaladığını da ortaya koymuştu. Ancak iOS 11 işletim sistemi sonrasında durum değişti.
Guvenlik acıkları ve performans sorunları iOS 11 ile tavan yaptı. iOs 12 işletim sisteminin tanıtılmasının ardından artık geri planda kalacağı duşunulse de iOS 11 guvenlik acıklarının devam ettiğini de soylemek gerekiyor. Son olarak iOS 11.3 surumu icin bir Jailbreak surumunun yayınlandığını gormuştuk. Şimdi ise Jailbreak sisteminden yararlanılarak yeni bir guvenlik acığının oluşturulduğu ortaya cıktı.
iOS 11.3 Kilit Ekranı SorunuGeliştiriciler tarafından keşfedilen yeni guvenlik sorunu neticesinde iOS 11.3 yuklu olan iPhone modellerinde şifre sorunu karşımıza cıktı. Bilindiği gibi iPhone akıllı telefonlarında kullanılan kilit ekranını aşmak oldukca zor. Kilit ekranında yanlış parolaları ardı ardına girmeniz durumunda belli bir sure sınırı konuluyor. Her yanlış girişte ise bu bekleme suresinin arttırıldığını goruyoruz.
İşte iOS 11.3 işletim sisteminde ortaya cıkan acık sonrasında yanlış parola denemesi icin sınırsız bir limit erişimi sağlandığı belirtiliyor. Herhangi bir sınır olmadığı icin kullanıcılar defalarca şifre denemesi yapabiliyor.
Bu da şifre kırma programları ve şifre ureten bazı botlara karşı iPhone modellerinin guvenliksiz kalmasına neden oluyor. Soz konusu acığın iOS 11.3 surumunde olması pek onemsenmemesine neden oluyor ancak hala iOS 11.3 surumunde olan kullanıcılar icin oldukca olumsuz bir gelişme sunulduğunu soyleyebiliriz.
iOS 11.3 Kilit Ekranı Sorunu
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 11.3 Kilit Ekranı Sorunu
-
10-09-2022, 21:39:25