Mobil işletim sistemi konusunda devlerden biri olarak karşımıza gelen iOS, son olarak iOS 11 serisi ile kendisini gosterdi. Apple ’ın beklenen değişiklikleri sunduğu surum olarak tanıtılan ve ARkit gibi sistemlere geciş yapılan işletim sistemi, buyuk beklentilerle gelmiş olsa da hataları nedeniyle biraz geri planda kalan bir işletim sistemi oldu. Yine de son guncellemelerle beraber kendisini toplamaya başladığını gorduğumuz işletim sisteminin şimdi ise yeni surumlerini konuşmaya başladık. Bir yandan iOS 11 işletim sisteminin guncellemeleri devam ederken, bir yandan da iOS 12 işletim sistemi icin ilk beklentiler konuşulmaya başlandı. Son olarak yeni işletim sistemi icin hazırlanılmış olan konsept goruntuler yayınlandı.
iOS 12 Nasıl Olacak?iOS 12 icin hazırlandığı belirtilen yeni konsept goruntuleri, Apple ’dan alınan bilgilere gore değil, kullanıcıların geri bildirimlerine gore hazırlanmış. Ozellikle iOS 11 işletim sisteminden sonra gelen yorumlara yonelik olarak hazırlandığı belirtilen yeni işletim sistemi konsept calışmasının getirdiği yenilikler ise bir hayli fazla.
Calışmaya gore iOS 12 genel olarak cok daha sadece bir arayuz tasarımına sahip olacak. Genel olarak daha sade ikonlar ve cok daha sadece gecişler yapılmış menuler kullanılacağı konusunda bilgiler veren yeni konsept calışmasının, bildirimler kısmında da yeni bir duzen sunulmasını sağlayacağı goruluyor. Yeni bildirim duzenine gore artık bir uygulamadan gelen bildirimlerin tek bir bildirim cubuğu uzerinde gosterilmesi sağlanacak.
iOS 12 Yeni Konsept
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 12 Yeni Konsept
-
10-09-2022, 21:38:20