Apple ’ın yeni mobil işletim sistemi olan iOS 11 iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları tarafından hızlı bir şekilde kabullendi. Yeni iOS surumu olan iOS 11 kullanıcılara onemli pek cok yenilik getirirken sistemin kararlı olmaması ve cok pil tuketmesi kullanıcıların canını sıkmaya devam ediyor . iPhone ve iPad kullanıcıların yaşadığı en buyuk sorunlardan birisi olan Mesajlar uygulamasının cokmesi sorunu pek cok kişinin yaşadığı en buyuk sorunlardan birisi olarak karşımıza cıkıyor. Apple ’ın kendi ekosistemi icinde kullandığı iMessage servisinin de Mesajlar uygulaması uzerinden sağlandığı duşunulduğunde kullanıcıların Mesajlar uygulamasını kullanamadı buyuk bir sorun oluşturuyor.

Ceşitli Apple forumlarında kullanıcılar başta Mesajlar uygulaması olmak uzere bazı programların stabil calışmadığını, uygulamarın coktuğunu ve donduğunu aktarmaya devam ederken, Mesajlar uygulamasında yaşanan sorunun cozumu icin aşağıdaki yollar izlenebilir. İşte Mesajlar uygulamasının donma ve cozme sorunlarını cozen o yollar.

iOS 11 ’de Uygulamayı Kapatma Ve Cihazı Yeniden Başlatma;

Aktarılanlara gore kullanıcılar iOS 11 ’de mesajlar uygulamasında yaşanan bu sorunu aşağıdaki adımları izleterek cozmuşler.

Adım 1. iOS cihazınızda bulunan Uygulama Değiştirici ’yi acmak icin Ana Ekran butonuna iki kere basın. Acılan uygulamar menusunden Mesajlar uygulamasının uzerine gelin ve Mesajlar uygulamasını kapatın.

Adım 2. Mesajlar uygulamasını kapattıktan sonra cihazınızı kapatmak icin Acma / Kapatma butonuna basın ve kapatma menusu cıkınca kapatmak icin kapatma yonune kaydırıp cihazınızı kapatın.

Adım 3. Cihazınız tamamen kapandıktan sonra cihazınızı acmak icin bir sure bekleyin. Yaklaşık olarak 2 dakika kadar bekledikten sonra cihazınızı Acma / Kapatma tuşunu kullanarak acın.

Adım 4. Cihazınız tamamen acıldıktan sonra Mesajlar uygulamasını yeniden acın. Donma ve cokme sorunu duzelecektir.

iOS Cihazını Yeniden Başlatma

Eğer ki yukarı ki adımı uyguladıktan sonra yeniden Mesajlar uygulamasında benzer sorunları yaşıyorsanız cihazınızı yeniden başlatmak sorununuzu cozebilir.

Adım 1. Ekranınızda Apple logosunu gorene kadar Acma / Kapatma butonuna ve Ana Ekran tuşuna Apple logosunu gorene kadar basılı tutun.

. Bu adım iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPad Modelleri, iPod touch 6. Nesil ’de calışır. Yeni bir iPhone modeli olan iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinde ise farklı bir yol izlemek gerekir.

. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde bu adımı gercekleştirmek icin Acma / Kapama tuşuyla birlikte Ses Kısma butonuna basın. Apple logosunu gordukten sonra parmaklarınızı cekebilirsiniz.

. iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde ise bu işlemi gercekleştirmek icin Acma / Kapatma tuşuyla birlikte Ses Seviyesini alma tuşuna basın.

. Eğer ki bunu parmağınızla yapmak istemiyorsanız Ayarlardan iPhone ’unuzu yeniden başlatabilirsiniz.

Mesajlar Uygulamasını Temizleme

Eğer ki hala cozume ulaşmadıysanız mesajlar uygulamasını temizleyerek cozume ulaşabilirsiniz. Tum mesajlarınızı silmeden once mesajlarınızın yedeğini almanızda yarar var.

Tum Ayarları Sıfırlamak

Bu adımdan onceki adımlar zorluk oluşturmayacak adımlardı ancak bu ve bundan sonraki adımları gercekleştirirken cihazınızın sıfırlanacağı icin verilerinizin ve ayarlarınızın silineceğini hatırlatmakta fayda var. Eğer ki verilerinizi kaybetmek istemiyorsanız cihazınızı yedeklemenizde fayda var.

Gelelim butun ayarlarınızı sıfırlamaya;

iOS cihazınızın ayarlarını sıfırlamak pek cok sorunu cozebilir. Ancak bu işlem sonrasında tum ayarlarınız sıfırlanacağı icin Wi-Fi parolalarınızla birlikte kişisel ayarlarınız da silinecektir.

Adım 1. Ayarlar uygulamasını actıktan sonra Genel sececeğinin uzerine dokunun.

Adım 2. Sayfayı aşağıya kaydırdıktan sonra Sıfırla seceneğine dokunun. Sonrasında gelen seceneklerden Tum Ayarları Sıfırla seceneğine dokunun. iPhone, iPad ve iPod touch cihazınızın şifresini girin ve işlemi tamamlayın.

Son Yol iOS 11 ’i Yeniden Kurma

Eğer ki yukarıda aktardığımız yollar size yardımcı olmadıysa bu son yolu izlemekte yarar var. Cihazınızı iTunes ile birlikte bilgisayarınıza bağlayıp cihazınıza yeniden iOS 11 ’i kurabilirsiniz. Bu adımı gercekleştirdikten sonra tum verilerinizi kaybedeceğinizi hatırlatmakta fayda var. iOS 11 cihazınızda yaşadığınız Mesajlar uygulamasının donme ve come sorununu bu şekilde cozebilirsiniz.

Ayrıca iOS 11 yuklu olan cihazınızı iTunes olmadan da sıfırlayabilirsiniz. Ayarlar > Genel > Sıfırla adımlarını izleyerek iOS cihazınızı iTunes kullanmadan sıfırlayabilirsiniz. bu işlemi yapmadan once iCloud yedeği almanızda yarar var.