Apple, eski iOS işletim sistemlerinin bir sure sonra imzalarını kapatıyor. Eski işletim sistemlerine desteğin kesilmesinin ardından, guvenlik ve Jailbreak gerekcesi ile Apple ’ın eski surumlere gecişi kapattığını biliyoruz. Boylelikle kullanıcıların desteği kesilmiş olan işletim sistemlerine donmeleri tamamen engellenmiş oluyor.

Fakat dun yaşanan olay, Apple ’ın cok uzun sure once kapattığı işletim sistemi imzalarının bir kez daha acmasına neden oldu. Cok eski iOS surumlerinin bile hem yukleme dosyaları hem de imzaları yeniden acıldı. Bu sayede kullanıcıların eski iOS işletim sistemlerine donmeleri mumkun hale geldi. Apple bu gibi bir adımı neden attı derken, detaylar bugun ortaya cıktı.

Apple Yanlışlıkla Eski Surume Donuşleri Actı​iPhone yavaşlatma olayından dolayı eski işletim sistemlerinin yukleme dosyalarının ve imzalarının acıldığı duşunuluyordu. Fakat bugun ortaya cıkan bilgilere gore eski işletim sistemlerine donuşun mumkun hale gelmesinin nedeninin tam bir yanlışlık olduğu ortaya cıktı. iOS 10 ’dan iOS 6 serilerine kadar eski surumlerin yukleme dosyalarının ve imzaların yanlışlıkla yeniden acık hale getirildiği ve hemen sonrasında da bu surumlerin yukleme dosyalarının ve imzalarının yeniden kapatıldığı acıklandı.

Fakat bu surecte eski surumlere donmek icin yuklemeleri yapan kullanıcılar, istediklerini almış oldu. Her ne kadar imzalar hemen yeniden kapatılmış olsa da hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesinin geri donuşleri gercekleştirebildiği belirtiliyor. Yapılan yanlışlıkla ilgili olarak markadan ise bir acıklama gelmedi. Bilgiler Apple ’a yakın kaynaklar tarafından verildi. Apple ’ın acıklaması gelecek olursa haberimizi bu acıklamaya gore guncelleyeceğiz.