AirDrop, iPhone ve iPad ’in en gizli ve kullanışlı ozelliklerinden biridir. Fotoğrafları ve diğer belgeleri iki Apple cihazı arasında kablosuz olarak aktarmanıza izin verir. AirDrop yalnızca iPhone ve iPad ’ler arasında değil, aynı zamanda bu cihazlarla Mac ’ler arasında kablosuz dosya aktarmak icin de kullanılır. Hatta dosyalardan daha fazlasını aktarmanızı sağlar. Orneğin, bir arkadaşınızın ziyaret ettiğiniz bir web sitesine girmesini istiyorsanız, ona AirDrop yapabilirsiniz.

AirDrop ilk olarak Mac ’e eklenen bir ozellik olduğu icin, Mac kullananlar ozelliğe daha aşinadır. AirDrop ozelliği iOS 11 Denetim Merkezi ’nde yer almadığı ve bir simge olarak eklenemediği icin kullanıcılar bu ozelliği cok fazla tanımıyor.

iOS 11 Denetim Merkezi ’ne AirDrop Nasıl Acılır?​Apple ’ın Denetim Merkezi eskisiyle kıyaslandığında biraz karmakarışık gorunuyor olsa da, alıştıktan sonra oldukca hoş gorunuyor. Orneğin, bircok butonun aslında genişletilebilen kucuk pencereler olduğunu biliyor muydunuz?

iOS 11 ’de yeniden tasarlanan Denetim Merkezi bazı gizli ozellikleri de icinde barındırıyor. Bu gizli ozelliklerden biri de AirDrop. Peki AirDrop iOS 11 Denetim Merkezi ’ne nasıl eklenir?

iOS cihazınızda Denetim Merkezi‘ni acın. Denetim Merkezi farklı şekil ve boyutlarda bir cok butondan oluşuyormuş gibi gorunur. Ancak gercekte hem butonlardan hem de kucuk pencerelerden oluşur. Tek bir simge iceren tam bir kare olmayan her buton, aslında genişletilebilen bir penceredir. Bu pencerelerden herhangi birini bir iPhone 6S veya daha yeni bir iPhone ’da parmağınızın ucunu pencereye yerleştirip birkac saniye basılı tutarak genişletebilirsiniz. iPhone 3D touch ’ı algılar ve bir pencere acar. AirDrop ayarlarını gormek icin, Denetim Merkezi ’nin sol ust koşesinde ucak modu, WiFi, Hucresel Veri ve Bluetooth butonlarının olduğu pencereye 3D touch uygulayın. Pencere genişlediğinde, pencerenin altında AirDrop butonunu gorursunuz. Ayarı değiştirmek icin butona dokunun.