Apple, yeni mobil işletim sisteminin yaygın bir şekilde kullanılmasını istiyor. Bu nedenle teknoloji devi cok uzun aralıklarla değil, kısa aralıklarla guncellemeler yayınlayarak iOS 11 işletim sistemini daha stabil hale getirmek istiyor. Yayınlanan final surumunden sonra 2 guncellemenin gelmesinin ana nedeni de bu olarak gosteriliyor.

Kullanıcıların yaşadıkları sorunların onune gecmek adına iOS 11 işletim sistemi 2 kez guncelleyen Apple ’ın tum bu guncellemelerine rağmen hala eleştiriler aldığını gormekteyiz. Markanın iOS 11 konusunda en cok eleştiri aldığı kısım ise WİFİ sistemi. Bildiğiniz gibi artık detaylı bir kontrol merkezi var ve bu merkez uzerinden bircok ayarı yapabiliyorsunuz. Fakat iOS 11 uzerinde kontrol merkezi WİFİ, Bluetooth gibi bileşenleri tam olarak kapatmıyor.

Kullanıcılardan Apple ’a Geri Bildirimler Oldukca Olumsuz​Kararlı surum yayınlandığı andan bu yana iOS 11 kontrol merkezi uzerinden tum bu bileşenlerin kapatılmadığı ve nasıl tamamen kapatılacağı konusunda bilgiler veriyoruz. Şimdi ise kullanıcı verileri ortaya cıkmış durumda. Unlu bir analist firmasının bu surec icerisinde yaptığı değerlendirmelere gore Apple ’ın kararı hic de hoş karşılanmamış durumda.

iOS 11 kontrol merkezinde bu bileşenlerin tam olarak kapatılamamasının ciddi pil sorunlarına neden olduğu ve bu nedenle de kullanıcıların ozelliği sevmediği belirtiliyor. Araştırmalara gore kullanıcıların %80 ’lik kısmı bu kararı beğenmemiş gibi gozukuyor. iOS 11 kontrol merkezinde atılan adımın sevilmemesi nedeniyle Apple ’ın geri adım atıp atmayacağı ise başak bir merak konusu olarak karşımıza cıkıyor.

Oyle ki değerlendirmeler ne kadar olumsuz olursa olsun, Apple bu konuda yaptığı resmi acıklamalarda geri adım sinyalleri vermedi. Aksine alınan kararın diğer cihazlarla etkileşim hızını gerekcesiyle alındığı ve bu kararın savunulduğunu gorduk. Bu nedenle iOS 11 icin gelecek olan guncellemelerde bu sistemin değişeceğini beklemiyoruz. Yine de Apple ’ın acıklamalarını beklemek gerekecek. Firma bu kadar cok eleştiri gelen bir konu uzerine duzenlemelere gitme kararı alabilir. Detaylar icin acıklamaları takip edeceğiz. Ayrıca yeni guncellemeleri de gormek gerecek.