“Android cihaz kullanıyorum ancak muthiş ozelliklere sahip iOS işletim sistemi beni her zaman kendisine cekiyor” diyenlerdenseniz, cihazınızı değiştirmeden ya da root atmadan iOS ’un bazı ozelliklerini deneyebileceğinizi belirtelim. Apple ’ın Haziran ayında tanıttığı iOS 11 ’deki Denetim Merkezi de test edebileceğiniz bu ozellikler arasında yer alıyor. Android cihazınıza yukleyeceğiniz bir uygulama ile iOS 11 Denetim Merkezi ’ni kullanabilirsiniz. Ustelik bunu yapmak icin cihazınıza root atmış olmanız da gerekmiyor. İşte Android cihazda iOS 11 Denetim Merkezi ’ni kullanmanın yolu.

Akıllı telefon endustrisi uzerinde yapılan bazı istatistik calışmaları, akıllı telefon sahiplerinin coğunluğunun ya populer işletim sistemi iOS ’u calıştıran bir iPhone ’u ya da dunyanın en yaygın mobil işletim sistemi Android ’i calıştıran bir akıllı telefonu tercih ettiğini gosteriyor. Android ’i tercih edenler, bu secimi kendilerine ozel gerekcelerle yapıyorlar. Ancak bu, iOS 11 ’de yeniden tasarlanan Denetim Merkezi gibi bazı iOS ozelliklerine hayran kalmayacakları anlamına gelmiyor. İyi haber şu ki, Android kullanıcıları Control Center OS 11 adlı Android uygulaması ile iOS 11 Denetim Merkezi ’ne cok benzeyen guclu ve tam işlevli bir denetim merkezine sahip olabiliyor.

Bahsettiğimiz şey, Apple ’ın iOS 11 ’de sunduğu yeniden tasarlanmış Denetim Merkezi ’nin bir kopyası. Kullanıcı arabirimi, ayarlar panelinden ozelleştirilebilen ceşitli gecişler ile etkileşime girme ozelliği iceriyor. Her şey, kullanıcı tarafından iOS 11 ’deki Denetim Merkezi gibi tek bir ekrandan erişilebilmesi icin ozelleştirilebiliyor.

Android kullanıcıları, Control Center OS 11 ile yetki verilen uygulamaların yanı sıra cihazı sessiz moda alma, Bluetooth ve Wi-Fi acma/kapatma gibi onemli ozelliklere de hızlı erişim sağlayabiliyor.

Oyle gorunuyor ki, yakında Google Play ’de bir Android cihazı Apple ’ın iOS işletim sistemi ile calışan iPhone ’undan farksız, hatta daha fazla ozellik iceren bir cihaza donuşturebilecek bir dizi yuklenebilir uygulama bulabileceğiz. Bu durum iOS kullanıcılarının hoşuna gitmezken, Android kullanıcıları ise cok memnun olacak gibi gorunuyor.

Control Center OS 11 uygulamasını Google Play ’den ucretsiz olarak indirebilir ve bu deneyimin sizde bıraktığı etkiyi gorebilirsiniz. Uygulamanın reklam icerdiğini de belirtmeden gecmeyelim.