iOS 11 yenilikleri bitmek bilmiyor. Daha uzun surede iOS 11 işletim sisteminin yeniliklerini girmeye devam edeceğiz gibi gozukuyor. Oyle ki yeni seri işletim sisteminin son olarak iOS 11 beta 3 surumunden sonra işletim sistemine bir dizi yeni ozelliğin geldiğini gorduk. Daha once yeni işletim sistemi surumunun getirdiği yeniliklerden bahsetmiştik.

Fakat Apple ’ın yeni beta surumu sonrasında değişiklikleri bahsettiğimiz yeniliklerle sınırlı kalmadı. Surum değiştirilmese de beta surumunden hemen sonra dil sorununu cozen ve bir takım yeni ozelliklerin onunu acan bazı iyileştirmelerde yapıldı. Beta surumu değiştirilmeden yapılan bu iyileştirmeler sonrasında kullanıcıların cok seveceği yeni bir ozellik ile tanıştık. Bu kez Apple, iOS 11 ile beraber gelen ekran videosu kaydetme ozelliğine, canlı yayın yapma ozelliği ekledi.

Ekran Videolarını Doğrudan Canlı Yayınlayabilirsiniz​Yapılan iyileştirme sonrasında iOS 11 kullanıcılarının artık ekran goruntulerini video olarak kayıt altına alabilecekleri gibi doğrudan canlı olarak da paylaşabilecekleri ortaya cıktı. Artık ekran videolarını kaydetmekle kalmayıp doğrudan bu ekran goruntulerini de canlı yayınla paylaşmak, bir nevi Apple ’ın kendi sosyal medya adımlarını attığını gosteriyor.

Yeni ozelliğin tek bir tuşla kullanılacağı belirtiliyor fakat henuz final surumune kadar bu ozelliğin cok stabil olmayacağı, geliştirilmeye devam edeceği belirtiliyor. Yeni ozellik oldukca iyi bir detay olsa da kullanmak icin acele etmemenizi oneriyoruz. Oyle ki şu an guvenlik sorunları dahil sisteminde belli sorunlar devam ediyor. Zaten Apple bir sure yeni ozelliği test etmeye devam edecek.