Apple ’ın iOS 11 işletim sisteminde yola cıktığı duşunce daha kolay kullanım, daha yuksek işlevsellik. Bu duşunce ile geliştirilen yeni mobil işletim sisteminin temel yenilikler dışında bazı kucuk iyileştirmeleri de sunacağını goruyoruz. Yeni işletim sisteminin kullanımıyla ilgili olarak ise her gecen gun bu kucuk geliştirmeler ortaya cıkmaya devam ediyor.
Tum bu yeniliklerden birisi de iOS 11 ile gelen uygulama şifrelerini otomatik doldurma işlevi. Aslında iOS işletim sisteminde otomatik şifre doldurma sistemi kullanılan bir sistemdi. Fakat sadece Safari tarayıcı da cok sınırlı bir şekilde kullanılabiliyordu. Şimdi ise iOS 11 sonrasında yeni ozelliğin cok daha detaylı olarak kullanılabileceğini goreceğiz. Peki yeni sistem nasıl calışacak? Ayrıcalıkları neler?
iOS 11 Uygulamaların Şifrelerini DoldurmaiOS 11 uygulama şifrelerini otomatik doldurma sistemi dediğimiz gibi genişletilmiş bir sistem. Artık sadece tarayıcı da değil cok daha fazla uygulamada kullanabileceğimiz şifre doldurma işleminden yararlanmak icin ise yapmanız gereken işlemler oldukca basit.
İlk olarak sistemde kullanılacak olan şifrelerin mutlaka onceden kayıtlı olması gerekiyor. Bunun icin Safari tarayıcıda şifrelerinizin kayıt altına alınması gerektiği acıklamalarda yer almıştı. Şifrelerimizi kayıt ettikten sonra uygulama aşamasına geciyoruz.
Bu kısımda iOS 11 uygulama şifrelerini otomatik doldurma sistemini kullanmak istediğiniz uygulamayı acmanız gerekiyor. Twitter uygulaması uzerinden ornek verecek olursak, oncelikle Twitter uygulamasını acıyorsunuz. Şifre ve kullanıcı adı bolumu geldiğinde klavye uzerinde yer alan anahtar simgesine tıklamak gerekecek. iOS 11 sonrasında kullanıma gireceği belirtilen sistemde anahtar simgesine bastığınızda kayıtlı şifrelerinizi goruntulemek icin doğrulama istenecek. Doğrulama yapabilmek icinse ya parmak izi okuyucu ya da doğrudan parola girilmesi istenecek. Bu kısımda guvenlik doğrulaması yaptığınızda kayıtlı şifreleriniz acılacak. Kayıtlı şifreleriniz icerisinden ise uygulamanın kayıtlı şifrelerini secmeniz yeterli olacaktır. iOS 11 uygulama şifrelerini otomatik doldurma sistemi olarak sunulacak olan yeni sistemin tum detaylarının final surumuyle beraber kesinleşmesi bekleniyor. Bundan once yeni seri işletim sisteminin şifre sisteminin denemelerine devam edileceği belirtiliyor.
iOS 11 Şifreleri Otomatik Doldurma
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 11 Şifreleri Otomatik Doldurma
-
10-09-2022, 21:35:22