Apple, cok kısa bir sure once yeni mobil işletim sistemi icin yeni beta surumunu yayınladı. iOS 11 Beta 2 surumu olarak geliştiriciler icin yayınlanan yeni beta surumuyle beraber işletim sistemine bircok ozellik eklendi. Soz konusu işletim sistemi guncellemesiyle beraber gelen yenilikler ise iOS 11 ’in ne kadar başarılı olacağını da gostermekte. Peki iOS 11 Beta 2 surumuyle gelen yeni sistemler neler? Adım adım bakalım.

iOS 11 Beta 2 Surumuyle Gelen Yenilikler​Oncelikle iOS 11 Beta 2 serisinin genel olarak performans artışı sağladığı ve sistem hatalarının giderildiğini belirtelim. iOS 11 hataları bolumunde ele aldığımız hatalar icerisinde de bircok duzenleme soz konusu. Bunun dışında gelen yenilikler ise şoyle;

Bildirim Sistemi Yenilendi: Yeni işletim sistemi surumuyle beraber ilk olarak bildirim sisteminde yeniliklerin yapıldığını gormekteyiz. Hangi uygulamadan ya da hangi sistemden bildirim gelirse gelsin yapılan değişimle beraber bildirimlerin icerisinde yer alan yazıların bir kısmını secip kopyalama ozelliğine sahip olabiliyorsunuz. Diyelim ki bir uygulamada guncelleme bildirimi geldi. İfade icerisinde yer alan bir surum numarasını kopyalayıp arama yapabiliyorsunuz. Kilit Ekranı Animasyonları İcin Beğeni Toplayan Değişiklik: iOS 11 Beta 2 surumuyle beraber yenilenmiş olan kilit ekranlarının ayrıca bulanıklaşma animasyonu aldığını da gormekteyiz. Kilit menusunu aşağı doğru cekerken bulanık efekti karşınıza cıkıyor. Dosyalar Yenilendi: Artık verileri doğrudan yeni dosya sistemlerine kaydetme ozelliğine sahibiz. Safari Değiştirildi: Safari tarayıcı da hem performans artışı sağlayacak yenilikler yapıldığı hem de deneysel ozellikler adı verilen bir sistem eklendi. Bircok deneysel ozelliği isteğe bağlı olarak kullanabiliyorsunuz. Bu yeni ozelliği kullanmak icinde “ayarlar-safari-gelişmiş-deneysel” kısmını ziyaret etmeniz ve burada istediğiniz ozellikleri sağa kaydırarak aktif konuma getirmeniz gerekiyor. Kontrol Merkezine Apple Music değişikliği: Artık kontrol merkezinde Apple music calan parca bilgisi de gosteriliyor. Rahatsız Etme Ozelliği Geliştirildi: Suruş sırasında rahatsız etme ozelliğini otomatik algılayan bir sisteme getiren yeni beta surumuyle beraber rahatsız etme ozelliğini daha fazla ozelleştirebiliyorsunuz da. Dikte dilleri arttırıldı: Hintce eklendi. iPad Dock Son acılan Sistemi: Artık Dock menusunde son acılanı goster seceneği devre dışı bırakılabiliyor. Ekran goruntulerini doğrudan paylaşma sistemi.