iOS işletim sisteminde genelde Apple ’ın kendi uygulamalarının kullanımına izin veriliyor olsa da bu durum iOS işletim sisteminin kullanıldığı tum cihazlarda sadece Apple uygulamalarını kullanacak anlamına gelmiyor. Bunun dışında ozellikle Google gibi dev firmaların uygulamaları da iOS yuklu cihazlarda sıkca kullanılmakta.
Bu noktada iOS uzerinde Google uygulamalarını gormek biraz şaşırtıcı olabilir. Sonuc olarak iki firmada birbirine rakip firmalar olarak gosteriliyor. Ama işin icine ticaret girince bu durum biraz daha değişiklik gosteriyor. Hem Google hem de Apple kendi cihazlarında iki rakip firma olarak birbirlerinin uygulamalarını kullanabiliyor. iOS işletim sistemlerinde bu şekilde en cok kullanılan Google uygulamalarından birisi de Google Maps uygulaması.
Google Maps İcin Yeni OzelliklerFakat he ne kadar Apple ’ın iOS işletim sisteminde sıkca kullanılan uygulamalardan biri olsa da Google Maps uygulamasının iOS işletim sisteminde de belli başlı eksiklikleri yok değil. Bu ozellikler arasında en cok dikkat cekeni ise Timeline ozelliği olmuştu.
Android surumunde kullanılan ozelliklerden biri olarak bilinse de bir turlu uygulamanın iOS surumune dahil edilmeyen ozelliğin sonunda yeni guncelleme ile uygulamaya dahile edildiği de belirtildi. Yapılan guncelleme acıklamasından sonra soz konusu uygulamanın Timeline ozelliğini aldığı da ortaya cıktı.
Gezilen Konumlar GosterilebilecekTum bu ayrıntılarla beraber yeni ozelliğin nasıl bir kullanımı olduğundan da bahsedelim. Yeni guncellemeyle beraber artık kullanıcılar haritalar uzerinde gezdikleri konumları gorebilecek. Daha once aradığınız konumlardan tutunda gezdiğiniz yerlere kadar hemen her bilgiyi bulabileceğiniz yeni ozelliğin bir yandan da kullanıcıların konumunu izlediğini de hatırlatalım. Yani eğer konumunuzu Google Maps uygulamasına anlık olarak aktarmak istemiyorsanız bu durumda Timeline ozelliğini kapamanız yeterli olacaktır.
Google Maps iOS Surumu
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Google Maps iOS Surumu
-
10-09-2022, 21:34:44