iOS 15 ve iPadOS 15 işletim sistemlerinin derinine cok fazla inmedik. Evet tanıtımdan sonra merak edilen ozellikleri acıkladık ve yenilikleri konuştuk ama yeni surumleri derinlemesine inlemedik. Evet biz bu incelemeyi yapacağız ve derinlere ineceğiz ama şimdiden ortaya cıkan bazı ozellikler var.
En son yeni surumlerde yer alan bir guvenlik artısı ortaya cıktı. Yoğun bir şekilde internet kullanıcıları icin gercekten onemli olacak olan yeni guvenlik artısı, işletim sisteminin guzel yonlerinden biri olacak.
iOS 15 ve iPadOS 15 ile İnternet Paylaşımı Cok Daha GuvenlikSoz konusu ozellik, internet paylaşımı ile alakalı olan bir ozellik. Eski işletim sistemi surumunde iPhone ya da iPad cihazlarınızda mobil veriyi kullanarak internet paylaşımı yapmak istediğinizde, WPA2 şifrelemesi kullanılıyordu.
Yani telefonunuzu ya da tabletinizi mobil erişim noktası haline getirdiğiniz zaman bağlantınız, WPA2 şifrelemesiyle beraber korunuyordu. Bu onemli bir koruma standardı ve gercek anlamda ciddi bir koruma sunuyor ama Apple işlerin biraz daha guvenli hale gelmesini istemiş durumda.
Aradaki bağlantı şifrelemesi iOS 15 ve iPadOS 15 surumuyle beraber değişiyor. Bu surumle beraber bağlantı WPA3 şifrelemesine geciyor. Erişim noktasının guvenliği de cok daha yuksek bir seviyeye taşınmış oluyor.
Tabii ki hicbir şeyde olmadığı gibi soz konusu surumde de tam olarak bir koruma olduğunu soylemek mumkun değil. Yani WPA3 şifrelemesine girildi ve artık mobil etkin noktası %100 guvenli ve kimse erişemez gibi bir durumdan soz etmiyoruz. Her şeyde olduğu gibi bu şifrelemede de bir risk olacaktır ama yeni şifreleme eskisine gore cok cok daha ustun bir guvenlik sunuyor.
Bu da guvenlik risklerinin en aza indirilmesi sağlandı demek oluyor. Bakalım Apple bunun icin daha başka bir adım atacak mı? Cunku iOS 15 ve iPadOS 15 kararlı surumlerinin cıkmasına daha epey bir sure olduğunu bilmekteyiz.
iOS 15 Onemli Guvenlik Artısı
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 15 Onemli Guvenlik Artısı
-
10-09-2022, 21:12:19