Apple ’ın iOS 15 işletim sistemi uzerindeki mesaisi daha uzun sure devam edecek gibi duruyor. İşletim sistemi surekli olarak guncelleme alıyor. Tespit edilen sorunların tamamen giderilmesi bir tarafa bir yandan da işletim sistemi surumune surekli yeni ozellikler ekleniyor. Gectiğimiz gunlerde iOS 15.1 ilk buyuk guncellemesinin de yayınlandığını gorduk. Bu surum yayınlandıktan sonra ise iOS 15.0.2 icin beklenen karar ortaya cıktı.
İlk buyuk guncellemenin gelmesinin ardından eski surum icin imzaların kapatıldığı ortaya cıktı. Peki bu nasıl bir anlama geliyor? Eski surume gecmek mumkun olacak mı?
iOS 15.0.2 icin Son Durum Ne?iOS 15.1 guncellemesi, Apple ’ın tespit edilen bircok sorunu giderdiği bir guncelleme oldu. Bunun yanında guncelleme ile onemli bazı yenilikler de gelmişti. Bu onemli yenilikler neler paylaşmıştık. Yeni ozellikler duzenlemeler derken şu an zaten kullanımı onerilen surum, son surum olan iOS 15.1 serisi.
iOS 15.0.2 ise bazı sorunları gideren ara bir guncelleme olmuştu. Bu eski guncellemenin imzalarının kapatılması durumunda, kullanıcıların bu eski surume donmesi de mumkun olmayacak.
Yani kullanıcılar en son guncelleme olan 15.1 serisini yukledikten sonra eski surume geri donuş gercekleştiremeyecekler. Zaten dediğimiz gibi şu an icin en iyi olanı, son surumu kullanmak olacaktır.
Şu an en stabil calışan ve tum yenilikleri beraberinde getiren surum 15.1 olarak gozukuyor. Yakın zamanda paylaştığımız haberde SharePlay ozelliğinin de yeni surumde kullanıma girdiği hakkında bilgiler vermiştik.
Hem bu yeni ozellikleri kullanmak hem de tespit edilen guvenlik acıklarından kurtulmuş bir surume gecmek adına dediğimiz gibi zaten en mantıklısı 15.1 serisini kullanmak. Zaten Apple icin bu da yeni bir durum değil.
Genelde yeni guncellemeler geldikten sonra, kısa bir sure icerisinde eski surumlerin imzaları kapatılıyor. Boylece kullanıcıların en guvenli ve en stabil yeni surumde kalması sağlanıyor. Apple ’ın gecmişte de bunu surekli yaptığını gorduk. Bundan sonra da devam edecektir.
iOS 15.0.2 Ozellikleri
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 15.0.2 Ozellikleri
-
10-09-2022, 21:12:16