iOS işletim sisteminin en son surumu iOS 15 serisi olarak yoluna devam ediyor. iOS 15 işletim sistemi icin yeni guncellemeler de yayınlanmaya başlamış durumda. En son 15.1 buyuk guncellemesini gorduk. Bir yandan yeni surum devam ederken arada bir surpriz oldu ve iOS 14.8.1 guncellemesi yayınlandı.

Yeni surumun neden yayınlandığı da merak edildi. iOS 14 işletim sisteminin guncellemeleri bitti olarak duşunulurken yeni gelen guncelleme icin detaylar neler oldu haliyle merak ediliyor.

iOS 14.8.1 Guvenlik Odaklı Olarak Yayınlandı​Yeni guncellemenin en buyuk olayı guvenlik. iOS 14 desteği aslında son bulmadı. Sadece yeni guncellemelerle beraber yeni bir ozellik gelmesi soz konusu olmayacak. Bunun dışında bu surumde yer alan guvenlik acıkları varsa elbette ki kaldırılacak. Cunku hala iOS 14 işletim sistemini kullananların sayısı oldukca fazla.

Apple da bunun farkında olacak ki tespit edilen guvenlik acıklarının kapatılmasını sağladı. Haliyle soz konusu guncelleme herhangi bir yenilik getirmiyor diyebiliriz. Bu surum sadece guvenlik odaklı olarak yayınlanmış olan bir surum.

Webkit, Voice Control, Sidecar gibi bolumlerde yer alan guvenlik acıkları iOS 14.8.1 surumuyle beraber kapatılmış oldu. Fakat dediğimiz gibi bu surumde herhangi bir ek ozellik yok. Bundan sonra gelecek olan guncellemelerde de yine iOS 14 serisi icin bir yenilik sunulmasını beklemiyoruz.

Olursa yine guvenlik odaklı bir guncelleme gelir. iOS 14 işletim sisteminde kalanların herhangi bir sorun yaşamaması adına guncellemeler geldiğini goruruz. Aslında Apple bu sistemi de alışkanlık haline getirmeye başladı.
Cunku iOS 12 icin de uzun zamandır aynı sistem devam ediyor. iOS 12 guncellemeler alıyor ama bu guncellemeler yeni ozellikler icin değil de guvenlik acıkları icin oluyor. Eski seride kalan iPhone kullanıcıları icin yayınlanan guvenlik odaklı iyileştirmeleri goruyoruz.

Aynı durum iOS 14 surumu icin de gecerli olacak gibi duruyor. Ama bir yandan da şu var ki iOS 15 sonrasında iOS 14 serisinde kalan cok cihaz olmayacak. Yani gecişler hızlanınca, guncellemeler de kesilebilir.