Fazla kilolarından ve selulitlerinden kurtulmak; cilt kırışıklıklarını engellemek ve daha guzel gorunmek icin doğal ve bitkisel yontemleri tercih edenler, ciltlerini kozmetik urunlerin icerdiği zararlı kimyasallardan da korumuş oluyorlar. Hızla gecip giden zamanın etkilerini en aza indirerek, guzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen bayanların, doğal ve bitkisel guzellik urunlerine ilgisi her gecen gun artıyor. Kozmetik urunlerin, cep yakan fiyatları ve kimyasal karışım iceriklerinin beklenmeyen yan etkiler ortaya cıkarması gibi faktorler de, doğal guzellik yontemlerinin popularitesini artırıyor. Puruzsuz bir cilde sahip olmak isteyen kadınların ilgisinden, bitkisel ilaclar satan aktarlar da nasibini alıyor. Bitkisel ve doğal urunler, selulitten zayıflamaya, cilt kırışıklıklarından sac dokulmesine kadar bir- cok sorunun cozumunu kolaylaştırıyor. Guzelliği etkileyen onemli faktorlerden birini de beslenme alışkanlıkları oluşturuyor. Cunku, vucudumuzun her bolgesinin farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı oluyor.
FAZLA KİLOLARA BİTKİSEL COZUM
Bitkisel yontemler, kadınların başta gelen sorunlarından olan fazla kilolardan kurtulmanın en ekonomik ve sağlıklı yollarından biri. Papatya, mersin yaprağı, sinameki, defne yaprağı, biberiye ve funda yaprağından elde edilen ozel zayıflama macunları ile birkac ay icinde zayıflamak mumkun. Bu karışım, vucudun protein dengesini koruyarak, aşırı kiloların verilmesini sağlıyor. Kadınların bir diğer derdi selulitle başa cıkmanın en pratik yolunu da doğal yontemler oluşturuyor. Zambak, yasemin, nane, anason, lavanta, limon, jojoba, rezene, biberiye, keten, ardıc, buğday, susam ve portakal karışımından elde edilen macunla selulitlerinizden kurtulabilirsiniz.
Sağlıklı beslenerek guzelleşin
Sağlığınız icin balık, yumurta, et ve peynir gibi proteinli besinleri tuketin. Puruzsuz ve lekesiz bir cilt icin kahvaltıda bir bardak taze portakal ya da greyfurt suyu icin. Dişlerinizin curumesini engellemek icin şekerli yiyceklerden uzak durun. Havuc, kereviz, fındık, fıstık, peynir yemeye ozen gosterin. En onemlisi bu yiyecekleri kilo almak icin değil, daha guzel ve sağlıklı olmak icin tuketin.
Guzelleşmek icin sağlığınızı riske atmayın
Makyajda aşırıya kactığınızda, kozmetik urunlerde bulunan 800 den fazla zararlı kimyasal maddeye maruz kalabileceğinizi aklınızdan cıkarmayın. ABD Ulusal Mesleki Guvenlik ve Sağlık Enstitusu, kozmetik urunlerde kullanılan 2 bin 983 kimyasal uzerinde yaptığı araştırmada, bunların 884 unun zehirli madde icerdiğini belirledi. Aynı araştırma, bu maddelerden 774 nun yuksek derecede zehirlenmelere, 146 sının tumorlere, 218 inin ureme bozukluğuna, 314 unun biyolojik mutasyona ve 376 sının ise deri ve goz rahatsızlıklarına neden olduğunu da ortaya koydu. Sozkonusu araştırmaya gore kozmetikler, kansere, alerjik reaksiyonlara ve doğum kusurlarına da neden olabiliyor. Butun bu risklerden arınmanın en kolay yolu ise, guzelleşmenin doğal ve bitkisel yontemlerine başvurmak.
DEPRESYONA KARŞI BİR FİNCAN KANTARON
Antik cağlardan beri yara, yanık gibi deri lezyonlarında, mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde etkin olarak kullanılan kantaron otundan, son yıllarda antidepresan ozelliği nedeniyle orta ve hafif şiddetli depresyonların tedavisinde de yararlanıldığı bildirildi. Eski cağlardan beri şeker, kronik romatizma, mide-bağırsak, bronşit hastalıkları ve soğuk algınlıklarının tedavisinde kullanılan otun, "parazit duşurucu , antiseptik ve yara iyileştirici etkisinin bulunduğunu soyleyen Uludağ Universitesi Ziraat Fakultesi Tarla Bitkileri Bolumu Oğretim Gorevlisi Dr. Kacar, otun iceriğindeki "Hypericin adlı maddenin, antidepresan ozelliğinin bulunduğunu anlattı. Avrupa da son yıllarda hafif ve orta şiddetli depresyonların, stres, uykusuzluk, anksiyete gibi gunluk yaşamı olumsuz etkileyen rahatsızlıkların tedavisinde başarıyla kullanıldığını dile getiren Dr. Kacar, bitkinin mutluluk hormonu olarak adlandırılan "seratonin in yanısıra vucudun kendini iyi hissetmesi icin gerekli olan "dopamin ve "norepineprin" hormonlarının salgılanmasını da yan etkisiz olarak teşvik ettiğine dikkati cekti. Kantaron otunun genellikle cay olarak tuketildiğini soyleyen Dr. Kacar, gunluk bir fincan tuketilmesinin yeterli olduğunu, aşırı icilmesi halinde ozellikle acık tenli kişilerde ışığa karşı duyarlılık, ciltte kızarıklık, dokuntu gibi yan etkilerin olabileceği ikazında bulundu.