Bu konu; yuz kırışıklıklarını gideren ev yapımı merhem ile ilgili bilgi vermektedir.

Biz ‘Melek’lerin en buyuk korkusu olan yuz kırışıklıkları icin belli bir yaştan sonra ozellikle kremler kullanmaya başlarız. Kimse yaşlanmak istemez değil mi Gecen gun arkadaşımızın biri muziplik olsun diye telefonuna yuklediği bir programla fotoğraflarımızı cekip yaşlılık halimize goturdu bizi inanın kendimi o halde gormeye hazır değilim ben değildim sanki o kadar kırışık nasıl oldu bir anda diye duşundum ve bunu engelleyebilecek ne kadar formul varsa uygulamaya karar verdim
Tabi once kırışıklık tipinizi belirlemek gerekiyor sonra da uygulayacağım formullerden biri de bu :

Yarım avuc civanpercemi yaprağı, uc tutam lavanta ciceği, ikişer tutam hercai menekşe ve yaban gulu yirmi dakika sure ile suda pişirilerek suzulur. Sıkılarak elde edilen posaya merhem kıvamına gelinceye kadar dovulmuş kekik tozu karıştırılarak yumurta ile yoğrulur. Hazırlanan merhem soya yağı ile yumuşatıldıktan sonra, bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır. Yuz kırışıklıklarına ve cilde tazelik vermesi icin guzellik kremi olarak kullanılır.