WhatsApp, icin 2 gun once yeni bir surum guncellemesi yayınlandı. Surum guncellemesinin yayınlanmasının hemen arkasından uygulamanın resmi web sitesinde bir değişiklik yapıldı. Resmi sitede yapılan değişiklik sonrasında uygulamanın destek verdiği iOS surumleri değiştirildi.
Bu zamana kadar iPhone akıllı telefonlarında uygulamayı kullanacaksanız iOS 9 ve uzeri bir cihazınızın olması yeterli oluyordu. Fakat bu son guncelleme ile işler tam anlamıyla değişmiş oldu.
WhatsApp Kullanamayacak Olan iPhone ModelleriDeğişiklik sonrasında uygulamayı kullanabilmek icin en az iOS 10 işletim sisteminin olması gerektiği soyleniyor. Bu da demek oluyor ki iOS 9 işletim sistemini kullanan iPhone 4 ve iPhone 4s akıllı telefonlarında WhatsApp kullanmak mumkun olmayacak.
iOS 9 işletim sisteminde kalan bu akıllı telefonlar icin artık yeni guncellemeler yayınlanmayacak. Zaten uygulamayı yeni yuklemek isteyen kullanıcılar yukleyemeyecek. Şu an uygulamayı kullanmakta olan iPhone 4S ve iPhone 4 kullanıcıları ise cok yakın bir zamanda uygulamayı kullanamaz hale gelecekler.
Neden boyle bir karar alındığını da belirtelim. Yani bu surpriz bir durum değil. Zaten sık sık bu yapılıyor ve eski surumler icin guncelleme desteği son buluyor.
Daha once de bunu acıklamıştık ama bir kez daha belirtelim. Eski işletim sistemleri doğrudan guncellemeleri etkiliyor. Guncelleme yayınlandığı zaman, eski işletim sistemi kullanan cihazlarla uyumsuzluğa neden olabiliyor.
Bu sefer sadece eski surumu kullanan kullanıcılar değil, yeni işletim sistemlerinde de sorunlar yaşanıyor. Haliyle donem donem ozellikleri desteklemeyen, yeni gelecek guncelleme ile sorun yaşayacak olan işletim sistemlerine destek kesiliyor. iPhone 4 kullanıcıları ne yapacak?
Hala iPhone 4 kullanıyorsanız ve bu karardan sonra da WhatsApp kullanmaya devam etmek istiyorsanız Jailbreak deneyebilirsiniz. Tabii ki en temizi artık telefonu değiştirmek olacaktır.
Şimdilik Android kısmında ise bir değişiklik olmadığını da eklemek isterim. En son Android 4.0.3 surumu kullanılabilir olarak gozukuyor. Bu surum icin değişikliğe gidilmemiş ve sadece iOS 9 icin desteğin kesildiği acıklanmış oldu.
WhatsApp Kullanamayacak Olan iPhone Modelleri
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- WhatsApp Kullanamayacak Olan iPhone Modelleri
-
10-09-2022, 20:24:55