iOS 12 işletim sisteminin ilk duyurusu yapıldığı zaman, yeni guncellemenin onemli yeniliklere imza atacağını gormuştuk. Tanıtım surecinde bu yeniliklerden soz ettik ancak Apple final surumune kadar bazı yeniliklerde geri adım attı. Bunlardan birisi de Grup FaceTime ozelliği oldu. iOS 12 işletim sistemi ilk duyurulduğu zaman Grup FaceTime ozelliğinin olacağı, bu ozellik sayesinde 32 kullanıcıya kadar goruntulu ya da sesli sohbet yapılabileceği acıklanmıştı.
Final surumu yayınlanmadan, beta serisinde bu ozellik iptal edildi. Daha doğrusu ertelendi. Final surumunden hemen sonra gelen iOS 12.1 beta surumunde yeniden Grup FaceTime ozelliğinin kullanıma acıldığını gorduk. Peki, iOS 12.1 guncellemesiyle beraber gelecek olan Grup FaceTime nasıl kullanılacak? Yeni ozelliğin sunduğu farklar neler?
Grup FaceTime İcinde Konuşmalar Nasıl Olacak?Yeni sohbetin nasıl kullanılacağına gecmeden once, ozellik hakkında biraz bilgi verelim. 32 kişiye kadar destek verilecek olması, ozellikle goruntulu goruşme icin soru işareti. Kullanıcıların aklına gelen ilk soru, 32 kişinin aynı anda ekranda nasıl gozukeceği. Tabii ki Apple bunu duşunmuş. 32 kişiye kadar destek verecek olan goruntulu goruşmede, derecelendirme sistemi kullanılacak.
Eğer kullanıcı sayısı fazlaysa, yukarıdan aşağı doğru bir derecelendirme goreceğiz. Kullanıcıların goruntusu bir kare şeklinde goruntulenecek ve konuşan kullanıcının goruntusu derecelendirmede uste cıkarak buyuyecek. Diğer kullanıcılar ise konuşmaya gore alta doğru sıralanacak. 30 ya da 32 gibi bir sayı soz konusu olursa, konuşmayan kullanıcıların alt kısımda, kucuk kutucuklar halinde sıralandığı gorulecek. Gorselden yerleşimi daha iyi anlayabilirsiniz.
Bu kısımda kullanıcılara bir ayrıcalık daha sunulmuş. Diyelim ki Grup FaceTime goruşmesi icerisindesiniz ve o an icin konuşmayan ya da konuşan bir kullanıcının fotoğrafını buyutmek istiyorsunuz.
Bu durumda kullanıcının kare alanına iki kez tıklamanız yeterli olacak. Tabii ki bu sadece sizin ekranınızda goruntulenecek. Sizin resmini buyuttuğunuz kullanıcı, diğer kullanıcıların ekranında da buyumuş bir gorselle yer almayacak. İşte ilk etapta karmaşık olarak gelen sistemin işleyişini bu şekilde goreceğiz.
FaceTime Konuşmaları Nasıl Yapılır ?
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- FaceTime Konuşmaları Nasıl Yapılır ?
-
10-09-2022, 20:24:39