Apple ’ın bu yıl tanıttığı yeni iPhone modelleri olan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus her ne kadar iPhone 7 modelinin biraz daha gelişmiş modeli olarak karşımıza cıksalar da iPhone X modeli diğer iPhone modellerinden tamamen ayrılıyordu. Bu sebeple yeni iPhone modeliyle birlikte onemli alışkanlıklar da değişmiş oldu. iPhone X ile birlik kullanıcıların Kurtarma Modu ’na geciş yapmaları icin aşağıdaki adımları izlemeleri gerekiyor.

Adım 1. iTunes programının en son surumunun PC ’nizde ya da Mac ’iniz de kurulu olduğuna emin oldun.

Adım 2. iPhone ’unuzu bilgisayarına ya da Mac ’inize orijinal Apple şarj kablosuyla bağlayın ve sonrasında iTunes programını acın.

Adım 3. Kurtarma moduna almak istediğiniz iPhone modelinin kapatma tuşuna başın. Kapatma ekranı gelince iPhone ’unuzu kapatmak icin hızla kaydırın.

Adım 4. iPhone ’unuzu kapandıktan sonra yeniden acmak icin acma / kapama tuşuna ek olarak ses kısma tuşuna basmanız gerekmektedir.

Adım 5. Apple logosunu gorene kadar Acma / Kapama tuşuna basın. iTunes ekranında kurtarma modu ve iPhone ’unuz da ise iTunes logosu cıkacaktır.

Adım 6. iPhone ’unuzu kurtarma moduna aldıktan sonra iPhone ’unuza almış olduğunuz en son yedeği ya da iOS ’in en son surumu cihazınıza yuklenecektir.

Not: iOS verilerinizin iPhone cihazınıza yuklenmesi 15 dakika kadar surebilir. Eğer ki kurtarma modunuz bir yerden sonra hata veriyorsa Apple ’ın orijinal kablosunu kullanmanız onerilir.

iPhone X ’i Kurtarma Moduna Almak

Apple ’ın yenilikci tasarıma sahip olan iPhone modeli iPhone X ’i kurtarma moduna almak oldukca basittir. Bunun icin oncelikle iPhone X ’inizin iTunes bağlantısını yapın ve iPhone X ’inizi kapatın. iPhone X ’inizi yeniden acın ve acarken iPhone acma / kapama tuşuna ek olarak ses kısma tuşuna basın. iPhone X ’inizin ekranında Apple logosu gelene kadar bekleyin ve sonrasında iTunes logosunu goreceksiniz.

iPhone X ’inizden kurtarma modundan cıkma icin ise yapmanız gereken şey Apple şarj kablonuzun cihazınızla olan bağlantısını kesmek ve sonrasında iPhone X ’iniz uzerinden Apple logosunu gorene kadar Acma / Kapama tuşuna ek olarak ses kısma tuşuna basmanız. iPhone X ’inizi bu adımlardan sonra kurtarma modundan cıkacaktır.