Apple ’ın yeni iPhone modeli iPhone X pek cok yonuyle doneminin ilerisinde olmayı başaran akıllı telefon olarak karşımıza cıkıyor. Apple ’ın en cok kullanılan guvenlik teknolojisi olan Touch ID yani parmak izi okuyucusunun bulunmadığı iPhone X guvenlik alanında da diğer akıllı telefonlardan cok daha ileride olan yuz tanıma sistemiyle geliyor. Face ID olarak adlandırılan bu yeni teknolojiyle birlikte kullanıcılar saniyeler icinde cihazlarını guvenle acabiliyor.
Ancak Apple ’ın yeni nesil guvenlik sistemiyle olan Face ID ’nin iPhone X ’in tanıtımında bile stabil calışmaması pek cok kişinin buyuk bir tepkisini cekmişti. Bu duruma kullanıcıların her zaman telefonlarının on kamerasına ulaşamaması ya da zor durumlarda yuzlerini okutmamaması eklenince iPhone X uzerinde Face ID ’nin gecici olarak devre dışı bırakılması durumu on plana cıktı.
Eğer ki iPhone X ’inizde yuzunuzu okutamayacak duyumdaysanız Face ID guvenlik duvarını sadece şifrenizi girerek aşabilirsiniz. iPhone X ’in yuz tanıma ozelliği olan Face ID ’yi gecmenin kolay bir yolu bulunmakta.
iPhone X ’in Face ID Guvenlik Sistemini Devre Dışı Bırakma
iPhone X ’in Face ID guvenlik duvarını devre dışı bırakmak icin yapılacak eylemler oldukca basittir. İşte izlemeniz gereken adımlar.
Adım 1. iPhone X ’in Face ID guvenlik sececeğini devre dışı bırakmak icin Acma Kapama tuşuna arka arkaya beş defa basın.
Adım 2. Acılacak olan Kapatma – SOS ekranınından İptal seceneğine dokunun.
Adım 3. iPhone X ’iniz şimdi acılmak icin Face ID ’yi devre dışı bırakacak ve şifrenizi isteyecek.
Face ID ’yi Tamamen Devre Dışı Bırakma
Eğer ki Face ID guvenliğine guvenmiyorsanız ve yuzunuzu her defasında okutmak istemiyorsanız iPhone X ’iniz uzerinden Face ID guvenlik sistemini devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmak icin aşağıda ki adımları izlemeniz gerekmektedir.
Adım 1. iPhone X ’inizden Ayarlar uygulamasına giriş yapın.
Adım 2. Ayar uygulaması acıldığında Face ID & Guvenlik Kodu bolumune gidin ve Face ID ’yi devre dışı bırakın.
Adım 3. iPhone X ’inizi yeniden başlatın.
Adım 4. Cihazınıza erişmek icin beş kez hatalı giriş yapın.
Adım 5. iPhone X ’inizi yeniden başlatmak icin Acma / Kapama tuşuyla birlikte ses kısma tuşuna aynı anda basın.
Bilindiği gibi Apple ’ın iPhone 5s modeliyle birlikte parmak izi okuyucusu olan Touch ID teknolojisine geciş yapmasıyla birlikte pek cok kullanıcı kimliklerinin Apple tarafından bilinmesinden rahatsız olmuştu. Şimdi de Apple ’ın kullanıcıların yuz hatlarına sahip olmaları pek cok kişiyi rahatsız edebilir. Bu sebeple Apple bu guvenlik onemlerini devre dışı bırakmayı mumkun kılmış durumda.
iPhone Face ID'yi Kapatma
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone Face ID'yi Kapatma
-
10-09-2022, 20:23:10