Apple ’ın yeni guvenlik teknoloji olan yuz guvenlik sisteminin adı artık belli. İlk olarak iPhone X ile birlikte kullanılacak olan Face ID guvenlik sistemi tıpkı diğer yuz tanıma teknolojileri gibi calışacak ancak daha gelişmiş olacak.
iPhone X modeliyle birlikte kullanıcıların hayatına girecek olan Face ID teknolojisi kullanıcılara daha fazla guvenlik sunuyor olsa da Face ID guvenlik sisteminin Touch ID kadar işlevsel olduğunu soyleyemiyoruz. Apple ’ın iPhone X tanıtımında aktardığı bilgilere gore Touch ID teknolojisinin kırılma ihtimali 50.000 ’de 1 iken bu rakam Face ID ile birlikte 1.000.000 ’da 1 oldu.
Diğer yuz tanıma teknolojilerine gore cok daha gelişmiş bir teknoloji kullanan Apple Face ID tum koşullarda ve kullanıcı goruntu değişimlerine uyum sağlıyor. Dahası tamamen karanlık odalarda bile kullanıcıların telefonlarına ulaşmalarını sağlıyor.
iPhone X ’inizde Face ID Kullanmak İcin İzlemeniz Gereken Yollar
İlk olarak iPhone X ile birlikte hayatımıza girecek olan Face ID teknolojisini kullanmak icin yapılması gerekenler oldukca basit.
Adım 1. İlk olarak iPhone ’unuzdan Ayarlar uygulamasını acın.
Adım 2. Face ID ve Parola seceneğine dokunun.
Adım 3. Sonrasında Kayıtlı Yuz seceneğine dokunun.
Adım 4. Ekran acıldıktan sonra Başlayın seceneğine dokunun.
Bu adımdan sonra telefonunuz sizi Face ID tanıma icin ceşitli yonergeler sunacak. Bu adımları tamamladıktan sonra Face ID kurulumunu gercekleştirmiş olacaksınız.
Adım 5. İlk olarak yuzunuzu cihazınızın belirlediği yeşil renkte olan dairenin icinde bulundurun. Telefonunuz bunun icin on kamerasını ve ceşitli sensorleri kullanacaktır.
Adım 6. Face ID yazılımı yuz hatlarınızla birlikte goz cizginizi de algılayacak ve bu sayede yuzunuzun 3D işaretlemesini yapacak.
Adım 7. Face ID ’nin yuzunuzu tam olarak tanıması icin yuzunuzu bir daire ekseninde cevirmeniz istenecek. Bu adımları gercekleştirdikten sonra adımlarınız tamamlanacak.
Face ID Kullanarak iPhone X ’i Acmak
Apple ’a gore Face ID teknolojisiyle birlikte telefonumuzu Touch ID teknolojisine gore cok daha hızlı bir şekilde acabileceğiz. Face ID teknolojisiyle telefonumuzu acmak icin aşağıda ki adımları izlememiz gerekiyor.
Adım 1. iPhone X ’inizi actıktan sonra yuzunu ekranın gorebileceği bir noktaya getirin.
Adım 2. Yuzunuz ekranı goruyorsa ekrana bakarak cihazınızı bakın. Bu esnada gozlerinizin acık olması gerekmektedir. Face ID teknolojisi yuzunuzu her ortamda tanıyacaktır.
iPhone X İle Birlikte Gelen Face ID Teknolojisini Devre Dışı Bırakma
Eğer ki yuzunuzun Apple sunucularında yer almasını istemiyorsanız Face ID teknolojisini devre dışı bırakabilirsiniz. Tıpkı parmak izi okuma teknolojisi olan Touch ID ’de olduğu gibi Face ID ’de de bu ozelliği devre dışı bırakma imkanı kullanıcılara sunulmuş durumda. Face ID teknolojisini devre dışı bırakmak icin aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
iPhone X ’in Guvenlik Yontemi Face ID ’yi Devre Dışı Bırakma Yontemleri
Cihazınızda eğer ki Face ID kullanmak istemiyorsanız bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu işlemi gercekleştirmek icin birden fazla sececeğiniz bulunmaktadır.
Adım 1. iPhone X ’inizden Ayarlar seceneğine dokunun.
Adım 2. Acılan ekrandan Face ID Ve Parola seceneğine dokunun.
Adım 3. Face ID sececeğini devre dışı bırakın.
Adım 4. Cihazınızın parolasını beş kez yanlış girin.
Adım 5. Cihazınızı yeniden başlatın.
iPhone X ’inizi Acmak İcin Parola Girmeniz Gerektiğinde
Eğer ki iPhone X ’inizi acarken parola girmek istiyor ya da Face ID ile cihazınızı acamayacak durumdaysanız aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.
iPhone X ’in Face ID Guvenlik Sistemini Devre Dışı Bırakma
iPhone X ’in Face ID guvenlik duvarını devre dışı bırakmak icin yapılacak eylemler oldukca basittir. İşte izlemeniz gereken adımlar.
Adım 1. iPhone X ’in Face ID guvenlik sececeğini devre dışı bırakmak icin Acma Kapama tuşuna arka arkaya beş defa basın.
Adım 2. Acılacak olan Kapatma – SOS ekranından İptal seceneğine dokunun.
Adım 3. iPhone X ’iniz şimdi acılmak icin Face ID ’yi devre dışı bırakacak ve şifrenizi isteyecek.
Son olarak Face ID teknolojisinde bazı onemli noktalar bulunmakta.
Onemli Not 1. iPhone X ’inizle birlikte gecirdiğiniz 48 saatlik bir surecin ardından Face ID kullanmazsanız cihazınız sizden parola isteyeceksiniz. iPhone X ’inizi kullanmak icin parolanızı girmeniz gerekecektir.
Onemli Not 2. iPhone X ’inizi yeniden başlattıktan sonra Face ID teknolojisini kullanamazsınız. Tıpkı Touch ID teknolojisinde olduğu gibi cihazı şifrenizi girerek acabileceksiniz.
Onemli Not 3. iPhone X ’inizle birlikte gecirdiğiniz her altı gunun ardından sekiz saatlik bir surec oluşturulur. Bu surec icinde telefonunuzu Face ID ile birlikte acmak zorundasınız. Eğer ki telefonunuzu Face ID ile birlikte acmazsanız parolanızı girmek zorunda kalırsınız. Cihazınızı parola girerek acabilirsiniz.
Onemli Not 4 Cihazınız yuzumuzu algılamazsa ve bu 5 kez tekrarlanırsa cihazınız sizden parolanızı ister.
Apple ’ın oldukca guvenlikli olan Face ID sistemi Touch ID sistemine gore kullanımı biraz daha zor. Apple her ne kadar tanıtımlarda Face ID teknolojisinin cok daha kolay bir kimlik tanıma yonemi olduğunu dile getirse de iş pratiğe dokulduğunde bu durum ortadan kalkıyor. Ozellike Apple ’ın yeni nesil odeme sistemi olan Apple Pay ’in kullanımında Face ID sistemi nedeneyse bir cile halini alıyor. Yine de kullanıcıların Face ID teknolojisine uyum sağlayıp sağlayamayacağını zaman gosterecek.
iPhone X Face ID Kullanma Rehberi
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone X Face ID Kullanma Rehberi
-
10-09-2022, 20:23:02