Apple urunleri olan iPhone ve iPad cihazlarda kullanılan işletim sistemleri iOS işletim sistemidir ve iOS işletim sistemi de kullanıcıya kapalı bir işletim sistemi olması ile bilinmektedir. Coğu iPhone ve iPad kullanıcısı iOS işletim sisteminin bu ozelliği bildiği icin işletim sistemi ile ilgili hic bir işlemi yapamayacaklarını duşunurler. Ancak bir takım iOS işletim sistemi ozelliklerine erişim hakkında sahipsiniz. Muzik ayarları iOS işletim sisteminde yapabileceğiniz ayarlardan biri. Her ne kadar iOS işletim sistemi kullanıcıları icin varsayılan muzik ayarları yeterli gelse de bazı muzik severler icin bas ayarı gibi ayarlar yeterli gelmemektedir. Bu gibi durumlarda iOS işletim sistemine sahip iPhone ve iPad cihazlarınızın kulaklıkları icin basit bir şekilde bas ayarı yapabilmeniz mumkun olabilmektedir.
iPhone ya da iPad cihazınızın kulaklığına bas ayarı yapabilmek icin ilk once cihazınızın “Ayarlar” bolumundeki “Muzik” kısmını acmanız gerekmektedir. Muzik ayarlarının “Calma” kısmındaki “EQ” bolumune girdiğinizde karşınıza Kapalı, Akustik, Bas Azaltıcı, Bas Yukseltici ve Caz olmak uzere beş secenek cıkacaktır. Bu 5 secenekten dilediğinizi secerek iPhone ya da iPad cihazınızın bas ayarını kolaylıkla yapabilirsiniz. Eğer bas seviyesini yukseltmek istiyorsanız “Bas Yukseltici” seceneğini secmeniz gerekmektedir. Bas ayarı yapmadan once iPhone ya da iPad cihazınızdan herhangi bir muzik acıp kulaklığınızı kulağınıza takarsanız yaptığınız bas ayarındaki değişiklikleri duyarak daha etkili bir ayar yapmanızı sağlayabilirsiniz.
Yaptığınız bu ayar Apple Music uygulamasında gecerli olacaktır. Bazı muzik uygulamaları ise kendi ayarlarını uygulamanın icerisinden yaptırdığı icin burada yaptığınız ayarlar bu uygulamalar icerisinde gecerli olmayabilir. Orneğin Spotify uygulamasının icerisinde kendine ozgu bir ekolayzır ayarı bulunmaktadır ve bu uygulamadan muzik dinlerken bas ayarını bu uygulamanın icerisinden yapmanız gerekmektedir.
İphone Bas Ayarı Nasıl Yapılır?
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- İphone Bas Ayarı Nasıl Yapılır?
-
10-09-2022, 20:19:59