Bazı jailbreak hatalarını duzeltmek mumkun olabiliyor. Bu hatalardan birisi de, yaygın olarak “provision.cpp:150” hatası. Bu hata genellikle Cydia Impactor ile Apple ID si girişi yapılrken karşımıza cıkıyor.

“provision.cpp:150” hatasının sebebi, 2 adımlı doğrulama denilen bir Apple guvenlik sistemi. Bu sorunu aşabilmek icin, uygulamaya ozel bir şifre oluşturmak ve bunu kullanmalısınız. Bu işlemi nasıl yapacağımıza bakalım.

“provision.cpp:150” Cydia Impactor hatası cozumu​Adım 1: Apple resmi sitesine giriş yapın: appleid.apple.com

Adım 2: Guvenlik sekmesine gelin.

Adım 3: Bu alanda “Uygulamaya ozgu parolalar” kısmından “Parola oluştur” tıklayın.

Not: Bu kısımı gorebilmek icin iki adımlı doğrulamanın acık olması gerekiyor. Eğer kapalı ise telefonunuzdan şu şekilde acacaksınız:

Ayarlar > iCloud > Apple kimliğinize tıklayın

Şifre istenecek girin. “Parola ve guvenlik” kısmından “İki faktorlu kimlik doğrulama” Acık konuma getirin.

Adım 4: “Parola kısmı icin etiket girin” kısmına tıklayın ve buraya “PanguJailbreak” yazısını tırnak işareti olmadan kopyalayın.

Adım 5: Uretilen şifreyi kopyalayın.
Adım 6: Şimdi Cydia Impactor size AppleID ve şifre sorduğunda bu şifreyi kullanacaksınız.

Artık Cydia Impactor uzerinde “provision.cpp:150” hatası almayacaksınız. Bu işlemlerle jailbreak başarılı bir şekilde yapılabilecek.

Alternatif bir yontem de iki adımlı kimlik doğrulamayı gecici olarak kapatmak. Bir kez jailbreak yaptıktan sonra tekrar aktif hale getirebilirsiniz.