iPhone ’unuza surekli iCloud depolama alanının dolduğuna dair bildirimler mi geliyor?
Bu bildirimlerden kurtulmanın bir yolu da iPhone yedeklerini silmektir. Bu işlemde kişiler, varsa fotoğraflar, notlar vs.. silinmiyor. iPhone ’un sistem yedek dosyaları siliniyor. Size onerim bu seceneği kullanmadan once iTunes yedeğinizin olduğundan emin olmanız yonunde. Daha sonra cihazınızda sorun olduğunda eski yedeklerden tekrar kurulum yapmanız gerekebilir.
Not: Aile paylaşımı kullanıyorsanız, istediğiniz iPhone ’un yedeğini silebilirsiniz. Ayrıca daha once kullandığınız iOS cihazlarınızın da yedeklerini bulup, sadece onları silebilirsiniz. Ben bu yazıda kullandığım iPhone ’un yedek dosyalarını sildim.
iCloud iPhone yedeği nasıl silinir?1- Ayarlar > Genel > Saklama Alanı / iCloud kullanımı kısmına gelince kullanılabilir alanınızı gorebilirsiniz. Benin alttaki resimde de gorulebileceği gibi 298 MB boş yerim kalmış. Surekli iCloud uyarısı mesajı gonderiyor. iTunes yedeklerimin olduğunu biliyorum.
2- Altta bulunan iCloud sekmesinde ki Alanı Yonet yazısına tıklayın. Tumunu goster yazısına tıklayın.
3- Bu iPhone yazısına tıklayın. Buradan yedekleme yapan uygulamaların ne kadar alan kullandığını gorebiliyorsunuz. İsterseniz yeşil butonları tıklayarak, o uygulamanın yedeklerini silebilir ve az da olsa depolama alanı kazanabilirsiniz. Benim cihazda esas yedekleme iPhone sistem dosyalarına ait.
4- Altta bulunan iPhone yedeğini sil yazısına tıklayın. Gelen ekranı onaylayın. Sonuc aşağıda. 4.9 GB boş alan var. iCloud ’dan yedeklerime baktığımda verilerimin durduğunu goruyorum.
iPhone iCloud Nasıl Yedek Alınır ?
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone iCloud Nasıl Yedek Alınır ?
-
10-09-2022, 20:12:06