Samsung veya LG marka bir akıllı tv ’ye sahipseniz, iPhone veya iPad ekranınızı TV ’ye yansıtmak icin bir Apple TV satın almanıza ya da iPhone veya iPad ’inize cok sayıda donuşturucu takmanıza gerek olmadığını biliyor muydunuz?
Her ikisi de AirBeamTV BV tarafından geliştirilen, Mirror for Samsung TV ve Mirror for LG TV adlı yeni App Store uygulamaları, iOS cihazınızın ekranını desteklenen Smart TV ’lere kolayca kablosuz olarak yansıtmanızı sağlıyor.
Yazımızda iPhone veya iPad ekranını Samsung Smart TV ’ye nasıl aktaracağınıza yer verdik ancak, yansıtma işlemi LG smart tv ’ler icin de benzer şekilde gercekleşiyor.
Bu uygulamaların calışabilmesi icin hem iPhone / iPad ’in hem de Smart TV ’nin aynı Wi-Fi ağına bağlı olması gerekir. Bu gerekliliği sağladıysanız, başlayabiliriz.
iPhone Ekranını Samsung Smart TV ’ye aktarmaTum cihazlarınız aynı Wi-Fi şebekesine bağlandıktan sonra, iPhone veya iPad ekranını Samsung Smart TV ’nizde yansıtmak icin aşağıdaki adımları izleyin:
App Store ’dan Mirror for Samsung TV uygulamasını indirin. iOS cihazınızda uygulamayı başlatın. Samsung akıllı tv ’nizin mevcut televizyon setleri listesinde gorunmesini bekleyin ve ardından uzerine dokunun: Samsung TV ’niz cihazınızın bağlanmasını isteyip istemediğinizi sorar. TV cihazınızı kullanarak Allow (İzin Ver) seceneğinin uzerine gelin ve OK / Sec duğmesine basın: Uygulama, gerekli izni verdikten sonra Denetim Merkezi‘ndeki Ekran Kaydı modulunu etkinleştirmenizi ve Uygulamalar İcinde Erişim‘i etkinleştirmenizi isteyecektir. Ayarlar → Denetim Merkezi‘ne gidin ve Uygulamalar İcinde Erişim geciş anahtarı ’nı etkinleştirin: Kontrolleri Ozelleştir kutusunu acın ve Kontrol Merkezi icin Ekran Kaydı modulunu acın. Mirror for Samsung TV uygulamasına donun ve ekranın altındaki butonlara dokunarak işlemlere devam edin: Push bildirimlerini etkinleştirmeniz istenecektir; bu, uygulamanın bağlandığını ya da bağlantıyı kestiğinizi size bildirmesini sağlar. İstekler tamamladıktan sonra, yansıtma ozelliğini test etmek icin YouTube uygulamasına yonlendirilirsiniz. Buyuk ekranda izlemek istediğiniz bir şeyi arayın. Ardından, Denetim Merkezi ’ni acın ve Ekran Kaydı modulune 3D Touch hareketini uygulayın (desteklenmeyen cihazlara dokunun ve basılı tutun) Sonra, Kamera Rulosu (Camera Roll) seceneği yerine Mirror Samsung TV seceneğini secin ve Yayını Başlat (Start Broadcast) butonuna dokunun. Kısa bir sure sonra Samsung akıllı TV ’nizde iOS cihazınızın ekranını gormeniz gerekiyor
Yayını Kesme
iPhone veya iPad ekranını Samsung Smart TV ’ye yansıtmayı durdurmak istediğinizde, Denetim Merkezi ’ni acıp Ekran Kaydı geciş butonuna dokunmanız yeterlidir
Yayının durdurulduğunu bildiren bir bildirim alacaksınız. Bildirimi gorduğunuzde, ekran yansıtma durdurulmuş olacaktır.
iPhone Ekranını TV’ye Aktarma
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone Ekranını TV’ye Aktarma
-
10-09-2022, 20:11:31