iOS cihazlarda, arka planda web tarayıcısı (Safari haric) uzerinden Youtube videolarını oynatabilirsiniz. Bunun icin tek yapmanız gereken, Web tarayıcısı ile m.youtube.com sitesine girmek. (Youtube ’nin mobil versiyonu) . Video ayrı bir player-oynatıcıda calmaya başlayacaktır. Oynatıcıyı kapatmadığınız surece, iPhone ’nunuzu kapatsanız dahi, video oynatma devam edebilir. Bunun icin Kontrol merkezinden video kısmında tekrar Play ’e basmanız yeterli.

Safari ile Arka planda youtube calıştırmanın tek sıkıntısı ileri-geri tuşlarının olmaması.

YouTube videolarını başka uygulamalar uzerinden calıştırmak

Music Tubee (Ucretsiz)

Music Tubee, ucretsiz bir youtube oynatıcı. Basit bir kullanımı var. Youtube uygulamasında bulunan hemen her ozellik Music Tubee ’ de var. Arama, like, dislike gibi..
Music Tubee ile sanatcı ve muzik turlerine gore kategorilere arama yapabiliyorsunuz. İleri, geri, rastgele cal, aynı şarkıyı hep cal gibi harika ozellikler de var. En guzeli ise arka planda calışmaya devam edebiliyor. Video kalitesini en duşukte tutarak fazla internet kotasını da yememiş olursunuz. Harika bir uygulama. Ustelik Turkce dilini destekliyor. Mutlaka deneyin.

Bu uygulamanın yanında tavsiye edebileceğimiz diğer uygulamalar ise şoyle:
mTuber (Ucretli/Ucretsiz versiyon)
Music Tube (Ucretli/Ucretsiz versiyon)

2020 icin yeni yontem:

Adım 1 –
Oncelikle AppStore ’dan aşağıdaki uygulamayı kurun: Documents
Document 6; kendi tarayıcısı olan bir uygulama. Mantığımız şu: Safari uzerinden mp3 indirmemize izin verilmiyorsa biz de başka bir tarayıcı kullanırız. Eğer yukarıdaki link calışmamaya başlarsa App Store ’un arama kısmına “document” yazın. Guncel uygulama cıkacaktır.
Adım 2: Uygulamayı kurduktan sonra acın ve Sağ alt koşedeki mavi pusula simgesine tıklayın.
Adım 3: “Go to this adress” yazan kısma izlemek istediğiniz youtube videosunun adresini yapıştırın.