iOS 13 onemli yeniliklerle beraber kullanılmaya başlandı. Her ne kadar şu an icin geliştiricilere beta 1 surumu sunulmuş olsa da bu durum iOS 13 yeniliklerinin ortaya cıkmasına engel olmuyor. Yine yeni beta surumunde de keşfedilen bircok ozellik, denemesi yapılan bircok yeni sistem var.
Bunlardan birisi de yenilenmiş video bolumu. Aslında tanıtım sırasında soz etmiştik. iOS 13 işletim sistemi video kısmında yeniliklerle beraber geliyor. Artık fotoğraf duzenlemelerinde olduğu gibi video duzenlemeleri de yapabiliyorsunuz. Bunun icin yenilenen menulerle beraber gelen iOS 13 işletim sisteminde, videolar icin nasıl duzenlemeler yapabildiğimize bakalım.
iOS 13 Yeni Video Arayuzu
Tıpkı fotoğraflar kısmında olduğu gibi video kısmında da duzenlemeler yapmanız mumkun hale getirildi. Bunun icin yapmanız gereken işlemler ise oldukca basit. Sadece duzenlemek istediğiniz videoyu secmeniz ve ardından da duzenle butonunu kullanmanız gerekiyor.
Duzenle butonuna basmanızın hemen ardından, yenilenmiş olan video duzenleme ekranına geciş yapabileceksiniz. Duzenle butonuna bastığınız zaman karşınıza gelecek olan seceneklerden soz edelim.
Ayarlar: Videoların renk duzenlemeleri, acı duzenlemeleri, konumu gibi bircok ayarlamanın yapıldığı menu olacak. Kontrast oranı gibi bircok duzenlemeyi bu kısımda yapabileceksiniz.
Video: Video sekmesi tıpkı fotoğraflar sekmesinde olduğu gibi işleyecek. Bu kısımda video seslerini duzenlemeye kadar varan tum ayarları gercekleştirmek mumkun. Yine videonun istediğiniz yerinin kesilmesi ya da kesitlerin duzenlenmesi de bu ekran uzerinden yapılacak.
Filtreler: Fotoğraf duzenleme menusunde yer alan tum filtrelerin bulunacağı yeni video bolumunde, sadece filtreleri secerek ve doygunluk oranını belirleyerek duzenleme yapılması mumkun olacak.
Kırpma: Dikkat ceken son menu ise kırpma menusu olacak. Yine fotoğraflarda yer alan sistemle aynı bir sistemden soz ediyoruz. Bu kez de videoların istediğiniz yerini kırpmanız ve videoyu bu şekilde kayıt etmeniz mumkun hale getiriliyor.
Videoları dondurme, ses durumlarını değiştirme gibi daha bircok ayarı kullanabileceğiniz iOS 13 işletim sisteminin yeni betalarında bu konuda değişikliklerde gelmesini bekliyoruz.
iPhone ile Video Duzenleme
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone ile Video Duzenleme
-
09-09-2022, 23:33:34