iPhone ’unuzu tarayıcı (scanner) olarak kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Muhtemelen Evet. Şimdiye kadar ben de iPhone ’umla cok tarama işi yaptım. Ancak bunun icin App Store ’dan uygulama indirmem gerekmişti. Her uygulama da bana sac baş yolduracak şartlar iceriyordu. Kimisi birkac sayfadan fazla taramaya izin vermiyordu. Kimisi de indirmek icin sınır koyuyordu. Tum bunlar geride kaldı. Artık iPhone ’unuzda yer alan bir ozelliği kullanarak iPhone ’unuzu tarayıcıya donuşturebilirsiniz.
Notlar uygulaması kullanarak iPhone ’unuzu tarayıcıya donuşturun
Notlar uygulaması IOS ’la birlikte gelen uygulamalardan birisi. Bu uygulamayı kullanarak iPhone ’unuzla belge tarama işlemi yapabilirsiniz. Bunun icin aşağıdaki adımları takip edin:
iPhone ’unuzun Ana ekranından Notlar uygulamasını acın. Sağ alt taraftaki yeni not ekle kısmına (Kalem simgesi) dokunun. Yeni not icin gelen ekranda aşağıda yer alan Kamera simgesine dokunun. Acılan ekrandan Belge Tara kısmına dokunun. Kamera acılacaktır. Kamerayı tarayacağınız belgeye yaklaştırın. Sağ ustte yer alan Otomatik kısmını secerseniz uygulama belgeyi otomatik olarak tarayacaktır. Manuel modda da sizin resim ceker gibi belgenin fotoğrafını cekmeniz gerekecektir. Tarama işleminin sonunda belgeyi kırpabilir, renk ayarlarını yapabilirsiniz. Eğer belgenin resmini duzgun cekmediyseniz sonuc iyi olmayacaktır. Boyle bir durumda yeniden cekim yapın. Sağ alt tarafta Kaydet butonu var. Buraya basarak belgeyi kaydedebilirsiniz. Bu aşamada isterseniz PDF olarak da kayıt yapabilirsiniz. Bu işlemlerin sonunda iPhone ’unuzla belgeyi taramayı bitirmiş olacaksınız. Paylaş butonunu kullanarak belgeyi istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.
Artık iPhone ile tarama yapabilmek icin başka bir uygulama kurmaya ihtiyacınız yok. iPhone ’unuzun ozelliklerini kullanarak da bu işi yapabilirsiniz.
iPhone Tarayıcı Olarak Nasıl Kullanılır?
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone Tarayıcı Olarak Nasıl Kullanılır?
-
09-09-2022, 23:28:44