Intel, cip krizine karşı planladığı yol haritasını uygulamaya koydu. ABD’nin Ohio eyaletinde kurulacak yeni kampuste, sekiz yarı iletken uretim fabrikası yer alacak. ABD Başkanı Joe Biden ve Intel CEO’su Pat Gelsinger’ın katılımıyla gercekleştirilen torende, yeni uretim tesisinin inşasına başlandı.
[h=2]Silicon Heartland: Intel’in yeni uretim ussu[/h] Sekiz adede kadar cip uretim tesisini barındırması planlanan yeni tesisin 2025 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Intel’in en yeni uretim uslerinden biri olacak bu kampuse yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırım yapılacağı ifade edildi.
Intel’in yeni uretim ussunun Silicon Heartland (Silikon’un Kalbi) olarak adlandırılacağı belirtildi. Tesisin ilk hedefi, 1000 donumluk iki yarı iletken fabrikasını acmak. Toplamda ise sekiz fabrikaya sahip olacak ve yarı iletken operasyonları ile ekosistem ortaklarını destekleyecek.
https://shiftdelete.net/intel-ve-broadcom-wi-fi-7-icin-sevindirici-haber Yeni fabrikaların hem Intel hem de Intel Foundry Services (IFS) muşterilerine urun sağlayacağı ifade edildi. 3000 kişiyi istihdam etmesi planlanan Silicon Heartland, 2025 yılında devreye alınacak.
Intel CEO’su Pat Gelsinger acıklamasında, “Bugun, Yarı iletken tedarik zinciri oluşturma yolculuğunda cok onemli bir anı işaret ediyor. Silicon Heartland’in kurulması; ozel yatırımların kilidini acmak, binlerce yuksek ucretli iş yaratmak icin hukumet teşviklerinin gucunun kanıtıdır” dedi.
ABD Senatosu, yarı iletken uretim subvansiyonları resmen onayladı. Cin ’e karşı teknolojik rekabeti artırmaya calışan ulke, 52 milyar doları yarı iletkenlere olmak uzere 280 milyar dolar sektorel destek verecek. Fakat ABD, Cin gibi “ulusal guvenlik tehdidi” oluşturan ulkelerdeki fabrikaların kapatılmasını istiyor.
Peki siz yeni Intel fabrikası hakkında ne duşunuyorsunuz? Goruşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!