Arkadaşlar roportaj eski olabilir fakat şuanda Suikast'le yapılmış tek roportaj gordum.Ve paylaşmak istedim.Verilmişse daha onceden cok ozur dilerim ...

SUİKAST
Suikast diye tanınan Alkım, Karakan'dan Alper'in kardeşi. Turk Rap camiası onu ilk King Size Terror'un 'Ultimatum' albumundeki İngilizce parca ile tanıdı. O zamanlar kendine Suikast değil Radikal Hate diyordu. Ama Turkce cıkışını ilk olarak Karakan'ın albumundeki 'Hepsi Benim' parcası ile yakaladı.

Hiphop kulturu ile nasıl tanıştın?

Aslında bilincsiz oldu. 83-85 yıllarında abim onların break dance calışmalarına gotururdu beni. O zamanlar break dance'a merak sardım. Rap'e merak sarmam daha ilginc. 1987 yılında Chill Fresh bize geliyordu. Bir ara bazı plak ve kasetleri bize bırakmıştı. Orda ilk Public Enemy'i dinledim ve başladım.

Rap yapmaya nasıl başladın?

İlk olarak Amiga 500 diye bir bilgisayar aldım ve ufak ufak beat yapmaya başladım. Kendime 'Radikal Hate' adını koydum. İlk olarak 'Iltimatum' albumunde yer aldım.

Ne zaman Suikast ismini aldın?

1993'te 'Defol Dazlak'ın yarattığı etki ile abim tamamen Turkce rap'e başladı. Bana da 'Beni yalnız bırakma' dedi ve Suikast ismini alıp tamamen Turkce Rap'e dondum.

Gelecekte planların ne?

Turkiye ile bağ kurup kokleştirmek istiyorum.

Kimlerle calışmak istiyorsun?

Ozellikle Sultana ile calışmak istiyorum. Statik ile de calışmak istiyorum. Ama 'Kuşu Kalkmaz'ı dinledikten sonra Sultana ile calışmak icin ısrar ediyorum.

Senin albumunde Karakan olacak mı?

Evet var. Bir de 'Kan ve Ter' olacak.

Turkiye'deki durumu nasıl goruyorsun?

Son derece hızlı gelişiyor. 2-3 seneye kadar Almanya'nın eline su dokebilir. Kotu tarafları ise cephelenme olayları. Atılan her adım iyi de olsa kotu de olsa gelişmeye atılan bir adımdır.

Bu roportaj icin teşekkur ederim.

Rica ederim.