Yani yeni bir akıllı telefon aldınız ve goz acıp kapamadan once favori uygulama ve servislerinizle hazırladınız, ancak cihazı doğru yapılandırdığınızdan emin misiniz? Daha ayrıntılı olarak bir goz atalım. Bu makaledeki oğelerin, her kullanıcının izlemesi gereken komutlar olarak kullanılması amaclanmamıştır. Herkes alışkanlıklarına ve tercihlerine bağlı olarak bu ozellikleri devre dışı bırakıp bırakmamayı secebilir. Bu aynı zamanda Android'in guzelliği: secimler yapabiliyorsunuz.
Optimizasyon ve akışkanlık
Hepimiz uygulamaları hızlı bir şekilde yukleyen ve maksimum pil omru sunan ultra hızlı bir akıllı telefon istiyoruz. Bazılarınız diğerlerine gore (guclu bir akıllı telefonunuz varsa) bir avantaja sahip olacak, diğerleri ise daha fazla zorluk cekecektir. Her iki durumda da, mumkun olduğunca cok sorunu onlemek icin birkac basit yonergeyi izlemeniz onerilir.
1. Otomatik parlaklık ve pil omrunu etkileyen diğer ozellikler
Ureticiler otomatik bir parlaklık sistemi sunar. Akıllı telefonlarda ortamın ışık seviyesini algılar ve ekranını okunması rahat olacak şekilde ayarlar. Bu ovguye değer bir fikir ancak parlaklık eşiği genellikle ihtiyac duyduğunuzdan daha yuksek olduğu icin cozum coğu zaman hayal kırıklığı yaratıyor. Parlaklık, enerji anlamına gelir ve tuketim artar, bu da pilinizin sonunda tukeneceği anlamına geliyor. Kısacası, otomatik parlaklığı kapatın ve kendiniz kalibre edin. Bundan daha fazla pil omru elde edersiniz.
Ekran, akıllı telefonunuzun ozerkliğini en cok etkileyen unsurdur, bu nedenle bir şeyin değiştirilmesi gerekip gerekmediğini gormek icin ekran seceneklerinizi inceleyerek kaybedecek hicbir şeyiniz kalmaz. Bu elbette sizin kullanımınıza ve alışkanlıklarınıza bağlıdır, ancak coğu durumda ekranı bir dakikadan daha uzun sure acık tutmanın yararı yoktur.
2. İşe yaramaz ve telefonu yoran uygulamalar
Akıllı telefonunuz buyuk olasılıkla ilginizi cekmeyen en az bir uygulama iceriyor. İster Google ’dan bir hizmet (orneğin Duo), operatorunuz tarafından onceden yuklenmiş bir uygulama, ureticiden bir uygulama veya sponsorlu bir uygulama olsun. Kısacası, bu uygulamaların sayısı ureticiye gore değişir, ancak kesin olan şey, bu uygulamaların yalnızca yer kaplamakla kalmayıp, arka planda da calışabilmesidir. Coğu durumda, bu uygulamalar silinebilir (ve onları silmekten daha iyi birşey yoktur).
Bir kere ve herkes icin diyelim: Kural olarak Google uygulamaları silinemez (en azından hacklemeden). Ureticiler tarafından onceden yuklenmiş olan bazı uygulamalar da kaldırılamaz. Peki ne yapmalı? Bunları basitce devre dışı bırakabilirsiniz: sadece sistemde daha az yer kaplayacaklar değil, aynı zamanda sizi rahatsız etmeyecekler. Bunu yapmak icin, Ayarlar'a gidin, uygulamaların listesini bulun ve uygulamayı bulmak icin arama yapın.
3. Animasyonlar ve gecişler
Akıllı telefonunuz cok guclu değilse, biraz daha sorunsuz calışmasını sağlamak icin yapabileceğiniz her şeyi yapmalısınız. Gunluk olarak size yardımcı olabilecek kucuk bir numara var: gecişleri ve animasyonları devre dışı bırakmak. Daha acık olmak gerekirse, bunlar bir ekrandan veya uygulamadan diğerine gectiğinizde gorduğunuz etkilerdir: guzel olabilirler, ancak gereksizdirler. Bunları devre dışı bırakırsanız, gecişler daha hızlı olur.
Tek yapmanız gereken geliştirici seceneklerini etkinleştirmek. Bunu yaptıktan sonra, Geliştirici secenekleri menusunu ve 'Pencere animasyonu olceğini', 'Geciş animasyonu olceğini' ve 'Animasyon suresi olceğini' bulacaksınız. Bunu yaptıktan sonra azaltmanız (orneğin 0,5'e kadar) veya devre dışı bırakmanız gerekir.
4. Titreşimler ve sesler
Bu titreşimler ve seslerin fiziksel bir duğmenin tepkisini taklit etmesi amaclanmıştır, ancak pratikte genellikle oldukca rahatsız edicidir. Daha da kotusu, cihazınızı etkiler. Kısacası, bu ozelliğin sizin icin gercekten değerli olup olmadığını kendinize sormalısınız. Durum boyle değilse, bu ozellikleri devre dışı bırakmanız gerekir.
Bu sesleri ve titreşimleri devre dışı bırakmak icin:
Ayarlar> Ses ve bildirimler bolumune gidin.
Bu menuye girdikten sonra, her şeyi devre dışı bırakabilirsiniz: Tuş takımı sesleri, Ekran kilitleme sesleri, şarj etme sesleri , Dokunma sesleri, Dokunmada titreşim, vb.
Lutfen dikkat: Akıllı telefon cok fazla dokunma gucu olmayan yaşlı bir kişi tarafından kullanılıyorsa, ekranı daha iyi hissetmeleri icin titreşimi acık bırakmanız onerilir.
5. Reklamlar icin kişiselleştirme
Elbette, Google sizi daha iyi tanımak icin ozel verilerinizi kullanır, bu da sizi reklamlarla hedeflemesini sağlar. Google ’ı telefonunuzda kabul ederek, oyunun kurallarını kabul etmiş olursunuz: ceşitli hizmetleri ve uygulamaları aracılığıyla sizinle ilgili bilgi alır. Bu konuda fazla bir şey yapamazsınız (Google ’ı boykot etmediğiniz surece), ancak uygulamaların reklam kimliğinizi kullanıp kullanmayacağına karar verebilirsiniz. Bu seceneği devre dışı bırakmaya karar verirseniz, Google size hedeflenmiş reklamlar sunamaz (ancak yine de size reklam gondermeye devam ederler)
Bunu yapmak icin, Ayarlar'a gidip Google menusunde arama yapmanız yeterlidir.Ardından 'Reklamlar'ı bulacaksınız ve orada hangi uygulamaların profil oluşturmak ve ozel reklamlar yayınlamak icin reklam kimliğinizi kullanabileceğini belirleyebilirsiniz. Elbette, hedeflenmiş reklamları gormek istiyorsanız bu seceneği etkin bırakmak daha iyidir, ancak Google ’ın sizinle ilgili bilgi edinmesini engellemeyeceksiniz.
Huawei Telefonlarda Devre Dışı Bırakmanız Gereken 5 Ozellik
Huawei0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei Telefonlarda Devre Dışı Bırakmanız Gereken 5 Ozellik
-
09-09-2022, 07:49:44