Gunumuzde cep telefonu kullanımı arttığı icin telefonlarda yer alan bataryalar kullanıcılara yetersiz gelmeye başladı. Genellikle bir gunu cıkaramadığından yakınılan telefonlar, bu sebepten dolayı artık gunde birden fazla kez şarja takılıyor. Ancak pek cok kullanıcının atladığı, basit ama iş gorur puf noktalarını değerlendirerek telefon bataryanızın performansını arttırmanız mumkun.
Bu yazımızda akıllı telefon bataryanızı verimli bir şekilde kullanmanızı sağlayacak bazı pratik ipuclarını sizlerle paylaşacağız. Ustelik bu yontemler uzun kullanım omru sağladığı gibi pil sağlığını da korumanıza yardımcı olacak. Dilerseniz sozu fazla uzatmadan hayat kurtaran tedbirleri sıralamaya başlayalım.
1- Telefonunuzun Şarjını Tamamen Tuketmeyin
Gunumuzdeki akıllı telefon modellerinin coğunda lityum polimer tipi bataryalar kullanılıyor. Bu tip pillerin dongu sureci, diğer bir tur olan lityum iyon tipi pillere gore daha uzun surmektedir. Akıllı telefon ureticileri buna rağmen pil verimliliğinin azalmaması icin şarj işleminin tamamen bitirilmesini onermektedir. Bundan dolayı şarj işlemi surerken telefonunuzu kesinlikle kullanmamalısınız.
Akıllı telefonunuzu kullanırken bataryanızı tamamen bitirmemeniz, pilin dongu surecinin ani olarak hızlanmamasına neden olacaktır. Bundan dolayı cihazınızı ilk aldığınız gunku gibi uzun omurlu şekilde kullanmak istiyorsanız mutlaka gerektiği zaman şarj etmelisiniz. Ayrıca batarya tam olarak dolduktan sonra cihazı bir sure daha şarjda tutmak, kullanım omru acısından hicbir kazanc ya da kayıp getirmeyecektir. Cunku yeni nesil telefonlar tam şarj olduktan sonra guvenlik ve pil sağlığı acısından enerji almamaktadır.
2- Ekran Parlaklığını Manuel Ayarlayın
Ekran parlaklığını otomatik olarak ayarlamak, pek cok kullanıcı icin buyuk bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Ancak bu ozellik sensorlerin surekli devrede olmasını sağladığı icin batarya performansını bir nebze de olsa etkilemektedir. Ekran parlaklığını manuel ayarlamanız durumunda ise hem fazla parlaklıktan doğan gereksiz enerji kaybının onune gecebilir, hem de bataryanızın gereksiz yere tukenip telefonunuzu sık sık şarja takmanızı onleyebilirsiniz.
3- Kullanmadığınız Bağlantıları Kapatın
Bluetooth, konum hizmetleri, NFC, kablosuz ya da mobil veri gibi bağlantılar şarj kullanımını etkileyen onemli etkenlerden birisidir. Kullanmadığınız bağlantıları kapatıp yalnızca kullandığınız bağlantıları acık tutmanız bataryanızın performansında hissedilir bir kazanc yaşatacaktır. Ozellikle pil tuketimini etkileyen unsurlardan biri olan kablosuz veri ve mobil veri bağlantılarının aynı anda kullanılmasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Kablosuz internet bağlantısı kurabildiğiniz yerlerde mobil veri hizmetini kapatmanız da pil performansını etkileyen bir başka faktor olacaktır.
4- Gereksiz/Kullanmadığınız Uygulamaları Kaldırın
Kimi zaman meraktan, kimi zaman da anlık olarak işimizi gormek icin indirdiğimiz pek cok uygulama bir sure sonra depolama alanında yer kaplamaktan başka bir işe yaramaz hale geliyor. Ustelik bazı uygulamalar arka planda kısmen calışmaya devam ettiği icin işlemcinizi yormaya devam ediyor. Gereksiz hale gelen uygulamaları periyodik olarak temizlemeniz, bataryanızın sağlığına da kesinlikle olumlu olarak etki edecektir.
5- Batarya Dostu Uygulamalar İle Telefonunuzu Koruyun
Senkronizasyon ayarlama, bildirim kontrolu, arka planda calışan uygulamaların duzenlenmesi gibi işlemler size zor geliyorsa bunu tek elden yapmanın kolay bir yontemi var. Greenify adlı uygulama, cihazınızın batarya duşmanı pek cok acığını kontrol altına alarak bataryanızı daha verimli bir şekilde kullanmanıza olanak sağlıyor. Play Store uzerinden indirebileceğiniz uygulama sayesinde dilediğiniz uygulamayı tek tıkla uyutmanız ve pil tuketimini en aza indirmeniz mumkun hale geliyor.
Huawei Batarya Omrunu Uzatmanın İpucları
Huawei0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei Batarya Omrunu Uzatmanın İpucları
-
09-09-2022, 07:49:28