Xiaomi Mi Health uygulamasına kalp ritim olcer ozelliği de eklendi. Artık telefonlardan ritim olculebilecek.
Akıllı saatler ve akıllı bileklikler yaygınlaşmadan once, nabız olcumu icin akıllı telefonlardan yararlanılıyordu. Bazı modellerde kamera uzerinden nabız olcum desteği geliyordu. Bazı akıllı telefon modellerinde yer alan bu ozellik zaman icerisinde yerini akıllı saat modellerine bıraktı.
Artık akıllı bileklikler ve akıllı saatlerde nabız olcer var ve kolayca nabız olcumu yapabiliyorsunuz. Her ne kadar donem değişmiş olsa da Xiaomi, beklenmedik bir adımla akıllı telefonları icin kalp ritim olcme ozelliğini kullanıma sundu. Bunun icin Xiaomi Mi Health uygulamasına onemli bir guncelleme yayınlandı.
Guncelleme sonrasında uygulamayı kullanarak telefonlardan kalp ritim olcumunu gercekleştirmek de mumkun hale geliyor.
Xiaomi Mi Health Kalp Ritim Ozelliği Nasıl Calışacak?
Kalp ritim ozelliğini kullanmak adına once yeni guncellemeyi yuklemeniz gerekiyor. Guncellemeyi yuklemenizin ardından, sadece telefonun kamerasını kullanmak yeterli olacak.
Telefonun kamerasına parmağınızı bastıracaksınız. Flaş ışığı ve kamera sayesinde birkac saniye sonra kalp ritminiz ekranda goruntulenecek. Ritim olcme işlemi cok kolay bir şekilde gercekleştirilebilecek ancak ne kadar doğru sonuclar sunulacağı tartışılması gereken bir konu.
Akıllı bileklikler ve akıllı saatlerde de bu ozellik var ve bir sensor aracılığıyla calışıyor ama sensor aracılığıyla calışan cihazlar bile her zaman % 100 doğru sonuclar vermiyor.
Xiaomi Mi Health uygulaması aracılığıyla akıllı telefonlara eklenen bu ozellik bir yazılım iyileştirmesi. Doğrudan donanım kullanılmadan yazılım ile yapılan bir işlem olması, sonucların her zaman doğru olmayacağını gosteriyor.
Xiaomi boyle bir konuda bilgi vermedi. Yani doğruluk ya da sensorun calışma sisteminin mantığı konusunda paylaşılan ek bir bilgi yok. Xiaomi Mi Health uygulamasının bu yonde geliştirilmesi de devam edecek. Bir başka iddia ise akıllı telefonlara ateş olcme ozelliğinin geleceği.
Tabii ki bunun icin bir donanım artısı da gerekecek ama bir yandan da yazılım acısından uygulamanın guncellendiğini goreceğiz. Hangi telefonda boyle bir ozellik kullanılır bilinmez fakat dediğimiz gibi yeni iddialar bu yonde. Zira artık kalp ritim olcer standart hale gelmeye başladı.
Xiaomi Mi Health
Xiaomi0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Android Telefonlar
- Xiaomi
- Xiaomi Mi Health
-
09-09-2022, 07:46:30