MIUI 12 guncellemesi parca parca olsa da yayınlanıyor. İlk partide guncellemeyi alacak olan cihazlar icin dağıtım tamamlandı. Global versiyon ve Cin versiyonda ikinci parti cihazlara gecildi. Daha dun POCO ’nun yeni amiral gemisi icin guncellemenin yayınlandığını duyurduk.
Guncelleme hızla devam ediyor ama hala guncelleme almayan akıllı telefonlarda var. Hem hala guncelleme almayan cihazlar hem de diğer akıllı telefon sahipleri icin guzel bir haberimiz var. Android 5.0 ve uzeri işletim sistemine sahip olan her cihazda MIUI 12 kontrol merkezini ve bildirim menulerini kullanabileceğiniz bir Mi Control Center uygulamasından soz edeceğiz.

Mi Control Center ile MIUI 12 Kontrol Merkezi Kullanılabiliyor
Uygulama MIUI 12 ’deki bildirim merkezinin ve yenilenmiş olan kontrol merkezinin aynısını akıllı telefonunuza eklemenizi sağlıyor. Google Play Store uzerinden indirebileceğiniz uygulama, Android 5.0 işletim sistemi uzerinde cihazları destekliyor.

Uygulamayı indirdiğiniz zaman, uygulamanın bildirimler menusune erişmesine izin vermeniz yeterli oluyor. MIUI 12 ile kontrol merkezine gelen yeni simgeler, simgelerin yeni renk kontrolleri, iOS işletim sistemine benzetilmiş olan yerleşim duzeni cihazınıza eklenmiş olacak.

Uygulamanın yeni bir bildirim ve kontrol merkezi duzeni getiriyor olması, uygulamanın boyutunun yuksek olduğu duşuncesini ortaya cıkarabilir ama oyle değil.
Saydığımız değişikliklerle MIUI 12 kontrol merkezini telefonunuza taşıyacak olan Mi Control Center uygulaması sadece 3.8 MB boyuta sahip. Yani cok ağır bir uygulama değil. Akıllı telefonlarında yeni kontrol merkezini deneyimlemek isteyen kullanıcılar icin uygulamanın linkini de ekleyelim.