Mi Cloud, Xiaomi kullanıcıları icin hayat kurtarıcı bir servis. Telefonunuzun depolama alanını kullanmadan fotoğrafları, videoları ve dosyalarınızı Mi Cloud uzerinden depolayabiliyorsunuz. Peki, ya depoladığınız bu verileri silmek isterseniz? Bilgisayardan Mi Cloud verilerini silme rehberimiz size bu konuda yardımcı olacak.
Akıllı telefonunuzdan Mi Cloud hesabınıza girerek zaten verilerinizi silebilirsiniz ya bilgisayarı kullanarak bu işlemi nasıl yapacağız?

Bilgisayar Uzerinden Mi Cloud Verilerini Silme Adımları
Yapacağımız işlemler icin bilgisayarınızın internete bağlı olması yeterli olacak. İnternete bağlı bir bilgisayarınız varsa işlem adımlarına geciyorum.
Xiaomi Cloud ana sayfasını acın. Nasıl acacağınızı bilmiyorsanız, buraya bir bağlantı ekliyoruz. Sayfada “Mi Hesabı ile Oturum Ac” şeklinde bir yonlendirme var. Kenarları oval olan butona tıklayacaksınız. Mi hesabınız ile oturum acılışını gercekleştireceksiniz. Mi Cloud acılacak ve hesap secenekleri ekrana gelecek. Mesajlar, galeri, notlar, kayıtlar ve daha fazlası. Silmek istediğiniz veriler, hangi alan icerisinde. Mesela biz fotoğrafları silmek istiyoruz. Buna gore anlatıma devam edeceğiz. Siz notları silmek isteyebilirsiniz. Hangi bolumu silmek istiyorsak o bolume girelim. Anlatımı fotoğrafları silmek istiyormuşsunuz gibi duşunerek devam ettireceğim. “Galeri ’ye” ulaşın. Sleceğiniz fotoğraflar “Albumler ’de” olacak. Silinecek fotoğrafların yanında minik bir secim dairesi var. Bu dairelere mavi tik atın yani secimini yapın. Silinecek tum fotoğraflar icin daireleri işaretledik. Sağ ustte cop kutusu işareti var. Cop kutusuna tıklamanız Mi Cloud verilerini silme icin ana nokta. Diğer bolumlerde de cop kutusu kullanılıyor. Silme onayında “Sil ’e” basıp, onaylayıp silmeyi gercekleştiriyoruz. Mi Cloud verilerini silmek icin diğer bolumlerde de mantık aynı. One cıkarmak istediğim bir bilgi var. Fotoğrafları sildiğinizde, cop kutusuna taşınma yapılacak. Bu şekilde sildiğiniz fotoğraflar (ya da diğer veriler) 30 gun cop kutusunda kalıyor. Sonra tamamen siliniyor.

Diyorsanız ki ben hemen silmek istiyorum, o zaman cop kutusuna girip kalıcı silme işlemini yapabilirsiniz. Tam tersini de duşunun. Sildiğiniz fotoğrafları geri almak isterseniz de cop kutusundan geri alma yapabilirsiniz.