Xiaomi ’nin cihazlarında kullanıcı deneyimlerini maksimuma cıkarmak adına kullandığı bazı ozel uygulamalar var. Bu ozel uygulamalar, Xiaomi cihazlarından tam anlamıyla fayda sağlamanıza olanak veriyor. Bir ornek vermek istersek daha once sitemizde incelemesini yaptığımız Mi Home uygulamasını soyleyebiliriz.
Akıllı ev aletlerini kontrol etmenizi sağlayan bu uygulama tam da konumuz icin iyi bir ornek. Bu yazımızda ise benzer bir uygulamayı anlatacağız. Yine Xiaomi cihazlarında kullanılabilecek olan bir başka uygulama ise Mi Fit uygulaması.

Mi Fit Nedir?
Fit adından anlayacağınız gibi, sağlık verilerinin ve spor verilerinin takip edilmesi icin kullanılan bir uygulama. Akıllı saat ya da akıllı bileklikle eşleştirildiği zaman verileri toplamaya başlayan uygulama, aldığı guncellemelerle şu an başarılı bir noktaya gelmiş durumda. Neredeyse hemen her verinin tutulması sağlanıyor.

Mi Fit Uygulamasında Neler Var?
Akıllı urunlerle eşleştirme sağladığı zaman, veriler gosterilmeye başlıyor. Peki hangi veriler var ve neler gosteriliyor?

Adım Takibi: En başta adım takibi var. Kac adım attığınız, ne kadar yol aldığınız, yurumek yerine araba kullansaydınız ne kadar sure gececekti, ne kadar kalori yaktığınız ve ne kadar yağ yaktığınız konusunda bilgiler veriliyor. Alınan mesafe ve toplamda kac adım yurunduğu de yine bu kısımda goruntuleniyor.

Uyku Takibi: Uyku takibi bolumunde, uyku verileriniz hakkında bilgiler veriliyor. Hafif uyku, derin uyku, uyanık olunan zamanlar, uyku kalitesi konusundaki tum veriler bu kısımda goruntuleniyor. Uyku kalite analiz sistemi ile calışan uygulama, uyku kalitesinin ne kadar iyi olduğu konusunda da bir raporlama sunuyor.

Nabız Bolumu: Kalp atış verilerinizin yer aldığı kısım. Tum kalp atış verilerinizi bu alandan oğrenebiliyorsunuz.

Sağlık Bolumu: Bu kısımda kilo verilerinizi uygulamaya girebiliyorsunuz. Tam sağlık takibi icin bu verilerin girilmesi onemli.
Etkinlik Bolumu: Spor verilerinin takip edilmesini sağlayan etkinlik bolumu, yapacağınız spor aktivitesine başlamadan once aktif edilerek tam takip sağlanabiliyor.

Akıllı Cihaz Ayarları: Mi Fit uygulaması uzerinden akıllı cihazınız ile ilgili ayarlamaları da yapabiliyorsunuz. Alarmları yonetebiliyor, bildirim kısımlarında secimlerinizi belirleyebiliyorsunuz.

Mi Fit uygulaması ile akıllı cihazınızı eşleştirmenizle beraber tum bu ozellikleri kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın yeni akıllı bileklikler icin yeni ozellikler getirecek şekilde guncellendiğini de belirtmek istiyorum. Aktifliğini kaybetmeyen guzel bir akıllı cihaz kontrol uygulaması.