XDA geliştiricileri tarafından yapılan Galaxy Note 5 icin Dual Boot ozelliği sayesinde; Galaxy Note 5 ’te iki farklı ROM ’u aynı anda kullanabilirsiniz. Dual Boot ozelliğini Galaxy Note 5 ’e yuklemeniz icin oncelikle cihazın Root ’lu olması gerekiyor. Eğer Root işlemi yapılmış Galaxy Note 5 kullanıyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Not: Dual Boot yuklemesi sırasında oluşabilecek tum sorunlar size aittir.

Galaxy Note 5 ’e Dual Boot nasıl yuklenir?
1. Adım:
Kullanmak istediğiniz Note 5 icin Custom ROM ’u indirin ve Note 5 ’e kopyalayın. ROM ’un Note 5 modeliniz ile uyumlu olmasına dikkat edin aksi takdirde telefonunuz acılmayacaktır.

2. Adım: Dual Boot Patcher APK dosyasını buraya tıklayarak indirin.

3. Adım: Dual Boot Patcher APK dosyasını Note 5 ’e yukleyin ve SU erişimine izin verin.

4. Adım: Dual Boot Patcher uygulamasının sol bolumunden “ROM ’s” bolumune tıklayın.

5. Adım: ROM ’s bolumunde Note 5 ’e yuklediğiniz ROM gorunecek. ROM dosyasın yanındaki 3 noktalı menu işaretine tıklayın ve “Set Kernel” seceneğini işaretleyin.

6. Adım: Dual Boot Patcher uygulamasının sol bolumunde yer alan “Patch Zip File” bolumune tıklayın ve Note 5 ’inizin koduna uygun olan modeli secin. Aynı ekran yer alan “Data Slot” bolumune “2” yazın. (Data Slot değeri yukleyeceğiniz ROM ’un 1. veya 2. ROM olacağını belirliyor. Burada 2 değeri ile Custom ROM 2. ROM olarak sectik.)

7. Adım: Patch Zip File ekranında yer alan “Tap to choose a file to patch” bolumune tıklayın. Bu işlemleri uyguladıktan sonra telefonu yeniden başlatın ve acılış sırasında istediğiniz ROM ’u secin