Samsung ’un en yeni amiral gemisi telefonları bu ozelliği ortadan kaldırmış olsa da, Galaxy S10 serisi dahil olmak uzere eski cihazlarda nabzınızı ve kanınızdaki oksijen miktarını veya periferik kılcal oksijen saturasyonunu (SpO2) tahmin edebilen bir sensor bulunur.
Samsung ’un SpO2 sensoru, Sağlık uygulamasıyla birlikte calışır. Teknikler ilerledikce, sensor parmak ucunuzun derisinden ve kan damarlarından bir ışık demeti gondererek ve alarak SpO2 seviyelerini okuyabilir. Elde edilen veriler daha sonra Samsung Health‘te gosterilir .
Nabız ve SpO2 seviyeleri nasıl olculur
Adım 1: Samsung Health ’i Galaxy cihazınızda başlatın
Adım 2: Strese kadar aşağı kaydırın ve olc seceneğini secin
Adım 3: Parmak ucunuzu SpO2 sensorune yerleştirin ve olcumu yaparken sabit durduğunuzdan emin olun
Adım 4: Bir kez tamamlandığında, parmak ucunuzu sensorden kaldırın ve verilerinizi Stresim ekranından inceleyebilirsiniz.
Bu adımları bulamayan Samsung Health kullanıcıları icin not: Gecen yıl Samsung, Sağlık uygulaması aracılığıyla oksijen doygunluğu olcumlerinin alınma şeklini değiştirdi ve bazı kullanıcıların ozelliğin tamamen kaldırıldığına inanmasına neden oldu. Bu, SpO2 işlevinin Sağlık uygulamasında kendi ayrı kategorisine sahip olmasıydı, bu nedenle bu değişiklikler henuz pazarınızda uygulanmadıysa yukarıdaki adımlar sizin icin gecerli olmayacaktır. Yukarıdaki adımları uygulayamıyorsanız, Samsung Health icindeki SpO2 seviyelerinizi okumak icin daha eski yontemi deneyebilirsiniz. Bu adımları takip et:
Adım 1: Galaxy Health cihazınızda Samsung Health uygulamasını başlatın
Adım 2: En alta kaydırın, Oğeleri yonet uzerine dokunun ve gerekirse Oksijen doygunluğunu etkinleştirin
Adım 3: Uygulamanın ana ekranından Oksijen doygunluğunun yanındaki Olc oğesine dokunun
Adım 4: Parmak ucunuzu SpO2 sensoru ve olcum sureci boyunca hareketsiz kalın
Samsung Galaxy Nabız Olcme Nasıl Yapılır ?
Samsung0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Android Telefonlar
- Samsung
- Samsung Galaxy Nabız Olcme Nasıl Yapılır ?
-
09-09-2022, 07:32:50